ΤΟΠΙΚΑ

Ανέλαβαν οι διμηνίτες στην Καθαριότητα

ανέλαβαν-οι-διμηνίτες-στην-καθαριότη-425662

Θα απασχοληθούν στην αποκομιδή, την ανακύκλωση, το πλύσιμο των κάδων και στην καθαριότητα στις λαϊκές αγορές

«Ανάσα» στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, δίνουν από την περασμένη Δευτέρα, οι 40 διμηνίτες που προσλήφθηκαν για να συνδράμουν στο έργο καθαριότητας της πόλης.

Από την αρχή της εβδομάδας, άρχισαν σταδιακά να παρουσιάζονται οι πρώτοι εργαζόμενοι και άμεσα να αναλαμβάνουν καθήκοντα. Δεν έλειψαν όμως και οι παραιτήσεις… Επτά από τους αυτούς που επιλέχθηκαν με βάση το χρόνο ανεργίας τους, αρνήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα, μόλις ενημερώθηκαν ότι πρόκειται να απασχοληθούν στα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων. Ετσι, κλήθηκαν οι επόμενοι του πίνακα κατάταξης, προκειμένου να αναλάβουν επί το έργο. Πλέον υπάρχει μία εκκρεμότητα εργαζομένου, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα ίσως από σήμερα.

Η ενίσχυση με 40 άτομα στο προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αναμένεται να ανακουφίσει τους μόνιμους υπαλλήλους που εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν ούτε άδειες ούτε καν ρεπό να πάρουν. Αποτέλεσμα της κόπωσης, τα μικροατυχήματα, που τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους εργάτες καθαριότητας.

Με την πρόσληψη των νέων εργαζομένων, ξεκίνησε ήδη το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων στους 11 τομείς του Βόλου. Θα ακολουθήσει η πλύση των κάδων στη Ν. Ιωνία και στη συνέχεια στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάδοι τελευταία φορά είχαν πλυθεί πριν από το Πάσχα, πριν τη λήξη της σύμβασης των οκταμηνιτών, με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα, με την άνοδο της θερμοκρασίας, η δυσοσμία να είναι έντονη.

Οι 40 διμηνίτες, θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Νατάσσα Οικονόμου, στους τομείς της αποκομιδής απορριμμάτων, ανακύκλωσης, πλύσης κάδων και για τον καθαρισμό των χώρων που διεξάγονται οι λαϊκές αγορές.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου