ΤΟΠΙΚΑ

Ποδήλατο για… τέσσερις ~ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ποδήλατο-για-τέσσερις-καλοκαιρινη-425696

Πρωτότυπη δράση αναψυχής για ντόπιους και επισκέπτες στην παραλία

Τα βλέμματα των περιπατητών αλλά και των θαμώνων των παραλιακών καφέ προσελκύουν τα τετράτροχα ποδήλατα, που έκαναν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες και αποτελούν ήδη πόλο έλξης ντόπιων αλλά και τουριστών, κάθε ηλικίας. Τα ποδήλατα που έχουν τη βασική δομή οχήματος, διαθέτουν τιμόνι, κόρνα, φρένο, χειρόφρενο, τέσσερις τροχούς, είναι εφοδιασμένα με τέντα για να προστατεύονται οι επιβάτες από τον ήλιο και προσφέρονται για χαλαρές και ξέγνοιαστες βόλτες, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου.

Τα ποδήλατα αναψυχής, που είναι σταθμευμένα στον παραλιακό χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αποτελούν ήδη ατραξιόν για μικρούς και μεγάλους, οικογένειες, αλλά και παρέες φίλων, που απολαμβάνουν στιγμές ξεγνοιασιάς, πολλά χαμόγελα και κέφι.

Η πρωτοβουλία της 22χρονης Ιουλίας Χαλκιά, βρήκε αμέσως ένθερμη ανταπόκριση από ντόπιους και τουρίστες κι όπως αναφέρει η ίδια «στην αρχή ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός αλλά μετά την πρώτη δοκιμή ενθουσιάστηκαν και βλέπουμε οικογενειάρχες με μικρά παιδάκια και συντροφιές να ζητούν να δοκιμάσουν τα «FunBikes». Η νεαρή Ιουλία, η οποία έχει βιώσει για μεγάλο διάστημα την ανεργία, ακολούθησε την προτροπή της μητέρας της, Δέσποινας Γακίκου, που κατάγεται απ’ το Σέσκλο, και έκανε το μεγάλο βήμα, αφήνοντας την Αθήνα για χάρη του Βόλου.

«Ηρθαμε στο Βόλο, με σκοπό να παραμείνουμε, προκειμένου να αξιοποιήσουμε και να συνεχίσουμε την ίδια δραστηριότητα και τις καλές μέρες του χειμώνα, τις μέρες που μπορεί ο κόσμος να κάνει τη βόλτα του στο λιμάνι» αναφέρει η νεαρή Ιουλία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο συνεταίρός της γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο αντικείμενο, με το οποίο έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια. Πρόκειται για μια τουριστική δραστηριότητα που έχει ήδη αποκτήσει πολλούς ένθερμους φίλους και αρκετοί συμπολίτες σπεύδουν να δοκιμάσουν τη χαρά της περιήγησης σε τέσσερις τροχούς.

Υπάρχουν ποδήλατα αναψυχής που προσφέρονται για δύο άτομα και δύο ή τρία παιδάκια, αλλά και ποδήλατα που μπορούν να «φιλοξενήσουν» τέσσερις ενήλικες και τέσσερα παιδιά. Το κόστος ενοικίασης για ποδήλατα δύο ενηλίκων είναι 5 ευρώ η μισή ώρα και 8 ευρώ η μια ώρα και για τα τετραθέσια ποδήλατα, το κόστος ενοικίασης είναι, αντίστοιχα 10 ευρώ η μισή ώρα και 16 η μια ώρα.

Το εγχείρημα της νεαρής Γεωργίας, αποδεικνύει στην πράξη ότι ακόμη και σε δύσκολες εποχές, υπάρχουν επαγγελματικές λύσεις, αρκεί να υπάρχει θέληση. Η νεαρή επιχειρηματίας βρίσκεται επί ποδός από τις 11 το πρωί έως τις 12 το βράδυ, συνεχόμενα, διατηρώντας πάντα το χαμόγελό της, κι έχοντας ως μότο ζωής την πεποίθηση ότι «είμαστε ένας λαός που ότι και να γίνει, δεν θα σταματήσουμε να βρίσκουμε δρόμους για να αναπτυχτούμε, να βρούμε δουλειά. Οποιος έχει όρεξη να δουλέψει, θα δουλέψει».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου