ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμένος ο Ιούλιος ~ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

αποκλεισμένος-ο-ιούλιος-προγραμμα-κο-426401

Η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας ζητάει να καταργηθεί το άσκοπο διάστημα 21 ημερών μεταξύ κράτησης και άφιξης του δικαιούχου

«Αποκλεισμένος»… λόγω εγκυκλίου φαίνεται ότι είναι ο Ιούλιος, για τους δικαιούχους του νέου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, αναγκάζοντάς τους να περιμένουν μέχρι τον Αύγουστο για να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές για λόγους γραφειοκρατίας και έλλειψης συντονισμού.

Παρότι το νέο πρόγραμμα του Ο.Γ.Α. 2014-2015, ξεκίνησε εγκαίρως, δηλαδή από αρχές Ιουλίου όπως προβλέπει η σχετική εγκύκλιος, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του προγράμματος, πρέπει ο δικαιούχος αρχικά να κάνει την κράτηση, να ολοκληρώσει την διαδικασία στα ΚΕΠ και έπειτα να περιμένει υποχρεωτικά να περάσουν 21 ημέρες για να αφιχθεί στο κατάλυμα που έχει κάνει κράτηση γα να πραγματοποιήσει τις διακοπές του.

Για το παραπάνω θέμα, που απασχολεί τους ξενοδόχους, απέστειλε χθες η Ενωση Ξενοδόχων Βόλου, συμπληρωματική επιστολή στον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση με κοινοποίηση στον Ο.Γ.Α.

«Τι νόημα έχει το κενό διάστημα των 21 ημερών», αναρωτιούνται οι ξενοδόχοι στην επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό, προσθέτοντας ότι στην ίδια εγκύκλιο σε άλλη παράγραφο απλώς προβλέπεται, η ημερομηνία έκδοσης των δελτίων να μην είναι μεταγενέστερη της διαμονής.

Η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, σχετικά με το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού καταλήγει σε δύο συμπεράσματα, πρώτον ότι σχεδόν όλος ο Ιούλιος έχει αποκλεισθεί από κρατήσεις, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «άρα είναι μεγάλο παραμύθι η έναρξη του προγράμματος από 1ης Ιουλίου» και δεύτερον ότι το πρόγραμμα θα καταφέρουν να εκμεταλλευθούν λίγοι δικαιούχοι, άρα η μη συμμετοχή τους θα αφήσει χρήματα στα ταμεία του ΟΑΕΔ, από αυτά που έχουν παρακρατηθεί μέσω των κρατήσεων που τους έχουν γίνει.

Επίσης μεταξύ άλλων ζητάει από το υπουργείο Εργασίας να καταργηθεί στο ελάχιστο δυνατόν το «παράλογο» και «άσκοπο» διάστημα των 21 ημερών μεταξύ κράτησης και άφιξης του δικαιούχου.

Τέλος η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας τονίζει ότι απευθύνονται στους αρμόδιους με μια δεύτερη επιστολή, όχι μόνο επειδή είναι αρμοδιότητας του υπουργείου, αλλά για θυμίζουν ότι είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «ίσως με την πάροδο των χρόνων ξεχάστηκε το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες είναι και αυτοί εργαζόμενοι και μάλιστα δουλεύουν σκληρά. Κατά παράβαση όλων των νόμων οι Ελληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εργάζονται χωρίς ωράριο – χωρίς αποζημίωση (σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησής τους)- χωρίς να υπολογίζεται το μεροκάματο ούτε αυτών ούτε και των οικογενειών τους – χωρίς διακοπές (με δώρο και επιδόματα) – χωρίς προσωπική και οικογενειακή ζωή – χωρίς υποστήριξη λειτουργίας της επιχείρησής τους – «έρμαιοι» των διαφόρων ελεγκτικών μηχανισμών μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό από την πολιτεία οδηγούμενοι από το ένστικτό τους μέσα σε μια πραγματική ζούγκλα».

Κλείνοντας την επιστολή τους τονίζουν ότι απευθύνονται στον υπουργό ελπίζοντας στην εύρεση λύσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου