ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι φροντιστές

τιμήθηκαν-οι-παλαίμαχοι-φροντιστές-851206

Με μεγάλη συμμετοχή των φροντιστών της Μαγνησίας ο τοπικός Σύλλογος τίμησε τους μεγάλους φροντιστές του Βόλου, οι οποίοι από το τέλος της δεκαετίας του ΄50 υπήρξαν οι χαρισματικοί δάσκαλοι χιλιάδων σημερινών επιστημόνων…
Ο Δημήτρης Τσιλίκας, ο Κωνσταντίνος Ζούμπος, ο Φίλιππας Κατσακιώρης, ο Σταύρος Κότσιρας και ο Γιώργος Μακρής υπηρέτησαν με σθένος το ελληνικό φροντιστήριο και θεμελίωσαν την παράλληλη παιδεία της πόλης.
Η πιο σημαντική επιβράβευση της εκπαιδευτικής μου προσφοράς είναι το “Γεια σου, Δάσκαλε”! των παλιών μου μαθητών, είπε ο Δημήτρης Τσιλίκας ξεδιπλώνοντας μνήμες μιας άλλης εποχής.
Ο Κωνσταντίνος Ζούμπος συνέκρινε τις εποχές και υπογράμμισε το δύσκολο έργο των σημερινών φροντιστών οι οποίοι επιτελούν ένα σύνθετο ρόλο• “στη δική μας εποχή οι μαθητές έβρισκαν στο φροντιστήριο τη γνώση πεπεισμένοι για την αξία της, σήμερα ο δάσκαλος πρέπει πέρα από τη γνώση, τη φροντίδα και το μεράκι, να προσθέτει αξίες και οράματα…”
Συγκινητικές αναφορές στην εκπαιδευτική τους διαδρομή έκαναν όλοι οι βραβευθέντες.
“Ο Σύλλογος της Μαγνησίας, εμείς οι νεότεροι φροντιστές, έχουμε ένα χρέος, μια κληρονομιά ήθους και ευπρέπειας από τους παλιούς μας δασκάλους” τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Καμινέλλης.
Η βράβευση έγινε από το γραμματέα του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Κομνό και τις κ.κ Ζέττα Μακρή και Ροδούλα Ζήση που εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο, καθώς και τον κ Τσαφλέφη, εκπρόσωπο του Δήμου Βόλου. Στις θετικές τους παρεμβάσεις η κ. Μακρή και η κ. Ζήση υπογράμμισαν τον ρόλο και τη προσφορά του φροντιστηρίου και ευχήθηκαν την δημιουργική συνύπαρξη του δημόσιου και του ιδιωτικού παράγοντα με στόχο μια ποιοτική παιδεία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προηγήθηκε ομιλία του Προέδρου της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Γιώργου Χατζητέγα με θέμα: “το ελληνικό φροντιστήριο και τα παράλληλα ευρωπαϊκά μοντέλα”.
Ακολούθησαν τρία παράλληλα σεμινάρια διδακτικής για Φυσικούς, Μαθηματικούς και Φιλολόγους.
Εισηγητές των σεμιναρίων ήταν οι:
• Αλέξης Τότσικας φιλόλογος- συγγραφέας δημιουργός της ψηφιακής σειράς “ΨηφιΑυτενεργώ”
• Σωτήρης Λουρίδας μαθηματικός- συγγραφέας ο οποίος αναφέρθηκε στην αποκωδικοποίηση σύνθετων προβλημάτων.
• Γιάννης Γάτσιος φυσικός, διεθνώς καταξιωμένος πειραματιστής με χρήση απλών υλικών της καθημερινότητας• στην παρουσίαση συνέδραμε και ο φυσικός Κωνσταντίνος Ανδρακάκος συγγραφέας και φροντιστής.
• Σταύρος Λέττης φυσικός, πρόεδρος των εκπαιδευτικών φροντιστών της Βοιωτίας ο οποίος παρουσίασε ένα εικονικό εργαστήριο με χρήση διαδικτυακών εφαρμογών.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, και της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας και πολλοί φροντιστές από γειτονικούς νομούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου