ΤΟΠΙΚΑ

Διακοπές στα… «μουγκά» ~ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

διακοπές-στα-μουγκά-καταγγελιεσ-427730

Διώχνουν επισκέπτες και τουρίστες από νυχτερινά μαγαζιά του Πηλίου προκαλώντας τους οικονομική ζημιά

Διακοπές στα «μουγκά» αναγκάζονται να κάνουν φέτος πολλοί επισκέπτες και τουρίστες του Πηλίου, εξαιτίας «πολέμου» που δέχονται πολλά καλοκαιρινά μαγαζιά της περιοχής, από δημότες,για το θέμα της δυνατής μουσικής. Παρότι μόλις την περασμένη εβδομάδα έσπευσαν οι πρώτοι τουρίστες στο Πήλιο, την ίδια στιγμή ξεκίνησε η γκρίνια και οι καταγγελίες ντόπιων προς την αστυνομία για ηχορύπανση από νυχτερινά μαγαζιά και μάλιστα σε ώρες π.χ. (11:30 ή 12:30 το βράδυ), που για τα καλοκαιρινά δεδομένα δεν θεωρείται αργά.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ηδη οι πρώτες συστάσεις της αστυνομίας προς ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών στο Πήλιο, για δυνατή μουσική, έχουν γίνει στη Νταμούχαρη, στον Αη Γιάννη κ.α. ενώ έγιναν προειδοποιήσεις για «τσουχτερά» πρόστιμα σε περιπτώσεις που δεν συμμορφωθούν.

Οπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είναι απαράδεκτο εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν να δέχονται «πόλεμο» και να μην μπορούν να δουλέψουν για το θέμα της μουσικής, μάλιστα σε μια εποχή που η κρίση έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές οικονομικού χαρακτήρα σε πολλές επιχειρήσεις του Πηλίου, οι οποίες λειτουργούσαν κατ’ εξοχήν την τουριστική καλοκαιρινή περίοδο.

Ειδικότερα την περασμένη Κυριακή σε μαγαζί της Νταμούχαρης, πραγματοποιήθηκε πάρτι από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ, ωστόσο γύρω στις 12 παρά το βράδυ, ο ιδιοκτήτης αναγκάστηκε μετά από σύσταση της αστυνομίας να χαμηλώσει τη μουσική με αποτέλεσμα να διαλυθεί το πάρτι.

Παλιότερα περιπτώσεις καταγγελιών, συστάσεων και προστίμων από την αστυνομία παρατηρούνταν πολύ συχνά στα νυχτερινά καλοκαιρινά μαγαζιά του Αη Γιάννη, αναγκάζοντας πολλούς ιδιοκτήτες να εγκαταστήσουν ηχομονωτικά παραπετάσματα προκειμένου να περιορίσουν την ένταση του ήχου και βάλουν ένα τέλος στα πρόστιμα και στις συστάσεις που δέχονταν κατ’ εξακολούθηση από την αστυνομία.

Τέλος οι ιδιοκτήτες καλοκαιρινών μαγαζιών ζητούν την κατανόηση τόσο των πολιτών όσο και της αστυνομίας τονίζοντας ότι πρόκειται για εποχικές επιχειρήσεις, για τις οποίες όμως οι ίδιοι καλούνται να πληρώνουν λειτουργικά χρόνια όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου