ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνές Φεστιβάλ με νιάτα και χρώμα

διεθνές-φεστιβάλ-με-νιάτα-και-χρώμα-851206

Πεδίο δημιουργικής επικοινωνίας προσφέρει σε νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκράφιτι που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 10-13 Ιουλίου, “χρωματίζοντας” με καινοτόμες δράσεις την περιοχή των Καλών Νερών. Κεντρικό σύνθημα της φιλόδοξης διοργάνωσης είναι “Δώσε χρώμα στη ζωή σου” και υλοποιείται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Δήμου Μηλεών, με την προοπτική να αποτελέσει θεσμό. Η διοργάνωση του Δήμου Μηλεών, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Εσωτερικών, της ΕΚΠΟΛ και άλλων φορέων και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον εκατό περίπου καλλιτεχνών. Ειδικά ξύλινα ταμπλό έχουν ήδη τοποθετηθεί κατά μήκος του παραλιακού μετώπου και σε κομβικά σημεία του οικισμού, προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους καλλιτέχνες να αποδώσουν τις τρεις θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί: Άνθρωπος και επικοινωνία τον 21ο αιώνα”, “Πλανήτης γη σε κατάσταση κινδύνου” και “Ανοχή στην διαφορετικότητα”. Εν αναμονή της επίσημης πρώτης του Φεστιβάλ Γκράφιτι, οι εμπνευστές του νεότευκτου θεσμού παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τη φιλοσοφία της διοργάνωσης.
Μιλώντας κατ αρχάς ο δήμαρχος Μηλεών κ. Αρέθας υπογράμμισε ότι “η φετινή διοργάνωση έχει πανελλήνιο ενδιαφέρον και διακρίνεται για το πρωτοποριακό πνεύμα της, αλλά και την πρόθεσή μας να δώσoυμε ώθηση στην περιοχή”. Ο στόχος, σύμφωνα με τον κ. Αρέθα, εστιάζεται στην “αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, την προσέλκυση των νέων, αλλά και τη δημιουργία μιας όμορφης εικαστικής φυσιογνωμίας”. Αναφερόμενος στις προοπτικές που δημιουργούνται, ο δήμαρχος Μηλεών τόνισε ότι “αυτές οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες μπορεί σιγά-σιγά να εξελίσσονται σε θεσμό, ο οποίος θα γίνεται καλύτερος με την συμμετοχή κι άλλων Δήμων από την επόμενη χρονιά”.
“Ψυχή” της διοργάνωσης είναι ο Κώστας Γραμμένος, εργαζόμενος στον Δήμο και μέλος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μηλεών, ο οποίος ανέφερε από την πλευρά του ότι “
πρόκειται για μια εκδήλωση με αστείρευτη καλλιτεχνική δημιουργικότητα, όπου υπολογίζουμε ότι θα συμμετάσχουν γύρω στους 100 καλλιτέχνες από το εξωτερικό, εκ των οποίων γύρω στους 75 θα διαγωνιστούν στα τρία διαφορετικά θέματα που έχουν επιλεγεί”. Ο κ. Γραμμένος ανέλυσε το πρόγραμμα των επιμέρους δράσεων του Φεστιβάλ και ανέφερε ότι “θα υπάρχουν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις με γνωστούς dj s, συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, σώου από επαγγελματίες σκέϊτ μπόρντερς, καθώς και εργαστήρια για μικρά παιδιά, όπου δύο καθηγητές θα δείξουν θεωρητικά και πρακτικά το γκράφιτι, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής, διότι το συγκεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ ανοίγει δρόμους επικοινωνίας με τις χώρες και τους νέους του εξωτερικού”.

Το πρόγραμμα
Το “Color Your Life” θα δώσει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκφράσουν την δημιουργικότητά τους και ταυτόχρονα να διαγωνιστούν, κερδίζοντας, οι τρείς πρώτοι, χρηματικά έπαθλα ύψους 10.000, 5.000 και 2.500 Ευρώ. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν προς χάρη του κοινού συναυλίες ηλεκτρονικής – ρέγκε – ραπ και χιπ χοπ μουσικής, workshops τέχνης για παιδιά και εγκαταστάσεις για skate στην παραλία των Καλών Νερών. Την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζουν οι: αρχιτέκτονες Γιώργος Τζιρτζιλάκης και Ιορδάνης Στυλίδης, ο εικαστικός Αλέξανδρος Ψυχούλης, ο καταξιωμένος γερμανός γκράφιτι καλλιτέχνης Sat one και η ψυχολόγος Γαλήνη Ηλιοπούλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπου δίνουν ενεργό “παρών” φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η διοργάνωση ξεκινάει την Πέμπτη 10 Ιουλίου με ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργου Τζιρτζιλάκη στο χώρο του συγκροτήματος «Ενάλιον» στην παραλία των Καλών Νερών και την παρουσία των καλλιτεχνών, οι οποίοι θα αναλάβουν δράση. Το ίδιο βράδυ 21.00-00.00 θα εμφανιστούν οι Spike 69, ICG, Ασυμβίβαστη Γενιά, Fenomena.
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, 10.00-14.00 και 18.00-21.00 προγραμματίζονται δύο dj sets από τους minus one και Power fm, ενώ 21.00-00.00 ακολουθούν οι Moca Juniors, Listen Up (mc Yinka, dj Espeekay, dj Palo), mc Yinka και Yegor. To Σάββατο 12 Ιουλίου σειρά έχουν οι: (10.00-14.00 και 18.00-21.00 δύο σετ των δύο decks) Urban Dantza, Ars, Power Fm
και 21.00-00.00 σειρά έχουν οι Professional Sinnerz, Αρτέμης/Ευθύμης. Την Κυριακή 13 Ιουλίου το πρόγραμμα έχει ως εξής: 10.00-14.00 και 18.00-21.00 Pascal b, Combo B, Solaroner και Power FM. 22.30-00.00 την σκυτάλη παίρνουν οι dj Larry Guys, Ion, Acropod. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν σε ξεχωριστό χώρο στην παραλία αγώνες skateboard, εργαστήρια για παιδιά και πολλές ακόμη δράσεις που συνθέτουν ένα πολύχρωμο παζλ γεμάτο νιάτα και χρώματα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου