ΤΟΠΙΚΑ

Το μπαλάκι στον ΑΣΕΠ από την 5η ΥΠΕ

το-μπαλάκι-στον-ασεπ-από-την-5η-υπε-428388

Πλήρης επιβεβαίωση του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» για την ακύρωση του διαγωνισμού για τους οδηγούς στα Κέντρα Υγείας

Πλήρης επιβεβαίωση του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ όσον αφορά την παρέμβαση του ΑΣΕΠ για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πρόσληψη οδηγών στα ασθενοφόρα των Κ.Υ. της Μαγνησίας.

Η 5η ΥΠΕ σε ανακοίνωσή της παραδέχεται ότι υπήρξε αίτημα του ΑΣΕΠ για εκ νέου υποβολή των πινάκων, χωρίς όμως να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την απίστευτη καθυστέρηση που είχε το «ράβε- ξήλωνε» όσον αφορά τα δικαιολογητικά που έπρεπε να προσκομιστούν από τους ενδιαφερόμενους.

Επιχειρεί μάλιστα να «ρίξει το μπαλάκι» για την καθυστέρηση στον ΑΣΕΠ μέσα από την επιχειρηματολογία που αναπτύσσει εάν και η παρέμβαση του Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού ήταν σαφής ως προς το πώς έπρεπε να έχουν καταρτιστεί οι πίνακες των επιτυχόντων μετά την ένσταση που κατατέθηκε.

Η 5η ΥΠΕ υποστηρίζει ότι όσον αφορά τα αποτελέσματα «κινήθηκε με όρους διαφάνειας και απόλυτης νομιμότητας» και ότι μέχρι να τελεσφορήσει η νέα διαδικασία, στα ασθενοφόρα θα απασχολούνται οι προσληφθέντες που ήδη έχουν υπογράψει σύμβαση.

«Σε απόλυτη συνεργασία -επισημαίνει η 5η ΥΠΕ- με το ΑΣΕΠ, τον καθ’ ύλην αρμόδιο ανεξάρτητο φορέα για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, υλοποίησε βήμα – βήμα τις διαδικασίες του διαγωνισμού με όρους διαφάνειας και απόλυτης νομιμότητας, η 5η ΥΠΕ προέβλεπε το «επίμαχο» στοιχείο του πτυχίου ΙΕΚ ΕΚΑΒ και της άδειας οδήγησης με ρητό τρόπο στην σχετική προκήρυξη .

Και ακριβώς για τον λόγο αυτό τόσο στους πρώτους πίνακες των στοιχείων των υποψηφίων που αποστείλαμε, όσο και στην επανυποβολή τους, μετά την κατάθεση ενστάσεων, από την πλευρά μας, με σαφήνεια αναφέραμε και υπογραμμίζαμε τα στοιχεία ΙΕΚ ΕΚΑΒ και ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ.

Το ΑΣΕΠ στη συνέχεια -αρμόδιο για την μοριοδότηση και τη σχετική κατάταξη των υποψηφίων – κατάρτισε αναμορφωμένο πίνακα κλάδου/ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων τον οποίο και μας απέστειλε. Στη βάση αυτού του πίνακα ήμασταν υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στη διαδικασία επιλογής για την κάλυψη των σχετικών θέσεων, και έτσι στη συνέχεια τα Νοσοκομεία υπέγραψαν με τους επιτυχόντες την σχετική σύμβαση εργασίας.

Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η 5η ΥΠΕ κινήθηκε με όρους διαφάνειας και απόλυτης νομιμότητας».

Η 5η ΥΠΕ παρακάτω αναφέρεται στο εκ νέου αίτημα του ΑΣΕΠ τονίζοντας ότι «αποστείλαμε νέα επιστολή και πίνακα με την καταγραφή στοιχείων των υποψηφίων που συμπεριλαμβάνει και πάλι τα στοιχεία που αφορούν στο δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα ασθενοφόρων-Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αντίστοιχης αλλοδαπής, καθώς και το στοιχείο της επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ΄ Κατηγορίας.

Είναι ευνόητο ότι περιμένουμε την υπεύθυνη απάντηση του ΑΣΕΠ και ότι μας ενδιαφέρει τόσο η διαφάνεια και η νομιμότητα, όσο και η δικαιοκρατία.

Ωσότου όμως απαντήσει το ΑΣΕΠ, οι συμβάσεις των εργαζομένων με τα Νοσοκομεία είναι σε απόλυτη ισχύ.

Σε κάθε περίπτωση αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τόσο τον έγκριτο τοπικό τύπο, όσο και τους συντάκτες ξεχωριστά για τα θέματα που αναδεικνύουν και την δυνατότητα που μας δίνουν να επικοινωνήσουμε με την κοινή γνώμη».

Τέλος υπογραμμίζεται ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για τις διακομιδές, δεδομένου ότι η 5η ΥΠΕ έχει προγραμματίσει την κάλυψή τους, κάτω από οποιαδήποτε εξέλιξη, με την ανάληψη των σχετικών πρωτοβουλιών.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου