ΤΟΠΙΚΑ

Πανθεσσαλική σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ

πανθεσσαλική-σύσκεψη-για-τη-νέα-καπ-429151

Προγραμματίζεται άμεσα μετά από πρωτοβουλία του Ν. Πρίντζου προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Μεγάλη αγωνία διακατέχει το τελευταία διάστημα τον αγροτικό κόσμο της χώρας, όπως επίσης και ολόκληρης της Θεσσαλίας, για το τι μέλλει γενέσθαι με τη νέα ΚΑΠ καθώς μέχρι 1 Αυγούστου θα πρέπει η χώρα να υποβάλει την τελική της πρόταση στην Ε.Ε. για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ κ. Νικήτας Πρίντζος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία του, πρότεινε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό πανθεσσαλική σύσκεψη, στην οποία θα μετέχουν συνεταιριστικοί και αγροτοσυνδικαλιστικοί φορείς, με στόχο να εκφραστούν οι απόψεις και τα συμφέρονται των αγροτών.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οπως είναι γνωστό από την Ε.Ε. υπάρχει ευελιξία προς τις χώρες κράτη – μέλη μέχρι να καθορίσουν τον τρόπο των επιδοτήσεων βάσει του ποσού που έχει εγκριθεί για κάθε χώρα. Τη δεδομένη στιγμή, όπως διευκρινίστηκε από τον πρόεδρο της ΕΒΟΛ κ. Νικήτα Πρίντζο, υπάρχουν τρία σενάρια για τη νέα ΚΑΠ και ακόμη δεν γνωρίζουν από το ΥΠ.Α.Α.Τ ποιο πρέπει να επικρατήσει.

Σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο το κάθε σενάριο έχει τα θετικά και τα αρνητικά του και δεν γνωρίζει ποιο τελικά θα επικρατήσει, διευκρινίζοντας ότι το δυσάρεστο στην υπόθεση είναι ότι δεν έχει ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος.

Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ αποφάσισε να έρθει σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί πανθεσσαλική σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν τόσο συνεταιριστές όσο και αγροτοσυνδικαλιστές, με στόχο να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και στο τέλος να καταλήξουν στην ποιο συμφέρουσα πρόταση.

«Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί» δήλωσε ο κ. Πρίντζος, προσθέτοντας «το ΥΠΑΑΤ θα έπρεπε ήδη να έχει καταλήξει ωστόσο μπορεί να είναι μεγαλύτερη η ευθύνη της προηγούμενης ηγεσίας. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαβούλευση με φορείς αγροτών και τους ίδιους τους αγρότες για την τελική πρόταση εν όψει της επικίνδυνης κατάστασης. Γι’ αυτό εξέφρασα την ανησυχία μου στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και του πρότεινα να πραγματοποιηθεί άμεσα πανθεσσαλική σύσκεψη μεταξύ των φορέων συνεταιριστών και αγροτοσυνδικαλιστών. Στο τέλος της σύσκεψης θα καταλήξουμε στην πρόταση που εκφράζει καλύτερο τον τόπο μας και θα γίνει σχετική εισήγηση στο υπουργείο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου