ΤΟΠΙΚΑ

Νέος κύκλος αποχωρήσεων εργαζομένων στην ΑΓΕΤ

νέος-κύκλος-αποχωρήσεων-εργαζομένων-429168

Με αυξημένα οικονομικά κίνητρα φεύγουν και άλλοι εργαζόμενοι

Νέος κύκλος αποχωρήσεων από την ΑΓΕΤ στο Βόλο. Παρά τις περί αντιθέτου προβλέψεις του σωματείου ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση προσωπικού, υπολογίζεται ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν αποχωρήσει τουλάχιστον 10 άτομα από το εργοστάσιο στην Αγριά, με το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων.

Σε συμφωνία έχουν ήδη έρθει εταιρεία και περίπου 10 εργαζόμενοι οι οποίοι από την προηγούμενη εβδομάδα και μέχρι τέλος Ιουλίου θα αποχωρήσουν διά παντός από την ΑΓΕΤ Ηρακλής, στο πλαίσιο προγράμματος οικειοθελών αποχωρήσεων με αυξημένα οικονομικά κίνητρα. Μεταξύ μάλιστα εκείνων που αποχωρούν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκαταλέγονται και στελέχη της εταιρείας που επί χρόνια απασχολήθηκαν στην ΑΓΕΤ σε διευθυντικές θέσεις.

Οπως είναι γνωστό η εταιρεία έχει στόχο να μειωθεί το προσωπικό σε όλο τον Ομιλο κατά τουλάχιστον 80 άτομα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τυπικά το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη (θέλουν, δηλαδή 2 ή 3 χρόνια) για να κατοχυρώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, όμως η πρακτική έχει δείξει ότι το τελευταίο διάστημα τόσο από την ΑΓΕΤ όσο και από άλλες εταιρείες που εφαρμόζουν τέτοιου είδους πολιτική, σε διαπραγμάτευση μπαίνουν και εργαζόμενοι νεώτεροι που έχουν μπροστά τους εργασιακό βίο μέχρι και 10 χρόνια ακόμη, ωστόσο η οικονομική στενότητα και οι υποχρεώσεις τους λειτουργούν ως μοχλός πίεσης προκειμένου οι εργαζόμενοι να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν.

Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα τα κενά να καλύπτονται κυρίως από απολογιστικούς υπαλλήλους που απασχολούνται στην ΑΓΕΤ μέσω εργολάβων ενώ η εντατικοποίηση πλέον και η πολυειδικότητα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο μέσα στο χώρο δουλειάς.

Μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια περίπου 400 άτομα προσωπικό, το οποίο φυσικά και ποτέ δεν αντικαταστάθηκε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου