ΤΟΠΙΚΑ

Στο στόχο ναρκωτικά και λαθρεμπόριο καπνού

στο-στόχο-ναρκωτικά-και-λαθρεμπόριο-κ-429797

Εβδομαδιαία δράση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλίας

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού και η διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών τέθηκαν αυτή τη φορά στο «στόχαστρο» συντονισμένης αστυνομικής δράσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλίας, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου.

Διατέθηκε ικανός αριθμός αστυνομικών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφάλειας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, είχε ως κύριο στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, αλλά και τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης έλεγχος έγινε σε 1.146 άτομα, από τα οποία 850 ημεδαποί και 296 αλλοδαποί, 859 οχήματα και 53 καταστήματα και επιχειρήσεις.

Προσήχθησαν 223 άτομα, εκ των οποίων 152 ημεδαποί και 71 αλλοδαποί. Συνελήφθησαν 42 άτομα, εκ των οποίων 37 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί και συγκεκριμένα: 15 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, δύο άτομα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και 25 άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Βεβαιώθηκαν 17 παραβάσεις και συγκεκριμένα 15 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και δύο παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Κατασχέθηκαν 190 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τρία δενδρύλλια κάνναβης, 11,28 γραμμάρια κάνναβης, 57 ναρκωτικά δισκία, 0,4 γραμμάρια βουπρενορφίνης, ένας μεταλλικός τρίφτης κάνναβης, μία γυάλινη πίπα κάνναβης, τρία κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 29 ευρώ.

Παρόμοιες δράσεις θα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου