ΤΟΠΙΚΑ

Υπέστη έμφραγμα στο τιμόνι

υπέστη-έμφραγμα-στο-τιμόνι-429946

Στο πένθος ο Βόλος για το θάνατο του 49χρονου Μανώλη Παυλή

Μία ημέρα πριν συμπληρώσει το 49ο έτος της ηλικίας του, η καρδιά πρόδωσε τον ιδιαίτερα αγαπητό, με πολυσχιδή δράση και έντονη κοινωνική προσφορά Μανώλη Παυλή. Ο θάνατος του υπαλλήλου της Ιεράς Μητρόπολης και πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Μαγνησίας, ο οποίος έγραψε το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και της κοινωνίας του Βόλου, έχει συγκλονίσει την πόλη.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στο τιμόνι του αυτοκίνητού του, το οποίο ήταν κατακρημνισμένο σε χαράδρα στην περιοχή της Κάπουρνας. Οι τελευταίοι που τον είδαν ζωντανό ήταν όσοι βρέθηκαν στο σπίτι φιλικού του προσώπου.

Χθες, το πόρισμα της νεκροψίας – νεκροτομής επιβεβαίωσε τις αρχικές υπόνοιες για έμφραγμα. Η καρδιά του Μανώλη Παυλή σταμάτησε ξαφνικά, ενώ το τραύμα που υπέστη στο κεφάλι ήταν μεταθανάτιο, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή.

Στη μνήμη του 49χρονου τελέστηκε τρισάγιο χθες στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία των υπαλλήλων και του λοιπού προσωπικού.

«Η οικογένεια της Τοπικής μας Εκκλησίας θρηνεί σήμερα την «αναχώρηση» του αειμνήστου Εμμανουήλ Παυλή. Υπήρξε από τα σημαντικά στελέχη και τους ανθρώπους που εργάστηκαν φιλότιμα εδώ και 25 χρόνια στη Μητρόπολή μας, σε διάφορες θέσεις και αρμοδιότητες που του ανατέθηκαν τόσο από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, όσο και από εμάς στα 16 χρόνια που μαζί συνυπήρξαμε και συμπορευθήκαμε στο έργο της Τοπικής Εκκλησίας. Είναι γεγονός ότι έγραψε τη δική του ιστορία με το χαρακτήρα του, τον τρόπο του, την παρουσία του, τις πολλές δραστηριότητες όχι μόνο μέσα στα αυστηρά εκκλησιαστικά πλαίσια, αλλά και στα κοινωνικά του τόπου μας και της πόλεώς μας. Πρόσφατα η παρουσία του στο ραδιοφωνικό σταθμό τον έφερε σε επαφή και με τους ακροατές μας, με εκπομπές που ο ίδιος δημιούργησε και παρουσίασε, παρέχοντας τον καλύτερο εαυτό του σε ένα έργο που τελικά φαίνεται ότι του άρεσε ιδιαίτερα. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του. Και είμαι βέβαιος ότι θα μας παρακολουθεί, θα μας βλέπει, θα χαμογελάει, όπως χαμογελούσε πάντοτε και από τον ουρανό», ανέφερε ο κ. |γνάτιος.

Ο Μανώλης Παυλής, που γεννήθηκε σαν χθες 7 Ιουλίου πριν 49 χρόνια ήταν ο παλαιότερος υπάλληλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Χρημάτισε οδηγός του μακαριστού Χριστοδούλου, τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος. Ως υπάλληλος της Ι. Μητροπόλεως διακόνησε ως υπεύθυνος στο κηροπλαστείο, το αρχείο, τη διεκπεραίωση, το γραφείο γάμων και τελευταία στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ορθόδοξη Μαρτυρία».

Ιδιαίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό διακρίθηκε με τις δύο εκπομπές που σχεδίασε και παρουσίασε.

Η πρώτη ήταν η: «Καλημέρα ομογένεια» που στόχο είχε να φέρει σε επαφή τον ομογενειακό ελληνισμό με την Μαγνησία.

Η δεύτερη: «Εθελοντής εν δράσει» ήταν μια παρουσίαση του εθελοντικού έργου και των φορέων του εθελοντισμού στη Μαγνησία. Τον προηγούμενο χρόνο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη και το ΕΚΑΒ διοργάνωσε ημερίδες για την εκμάθηση πρώτων βοηθειών σε ενοριακούς Ιερούς Ναούς. Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή οδήγησης κ. Βαγγέλη Κάρο, έδωσε την δυνατότητα σε στρατευμένους να εκπαιδευτούν πάνω στην ασφαλή οδήγηση.

Οι ιδέες του και τα όνειρα του για συνεχή εθελοντική προσφορά στο συνάνθρωπο ήταν η καθημερινή του προτεραιότητα. Η διαρκής του μέριμνα και η δημιουργικότητα ώστε όχι μόνο να τα σχεδιάζει αλλά και να τα εκτελεί ήταν μοναδική.

Η εξόδιος Ακολουθία του αειμνήστου Εμμανουήλ Παυλή, θα ψαλεί σήμερα, στις 11π.μ., στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλιού Αλυκών. Σε ένδειξη πένθους σήμερα τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως -πλην του Γραφείου Γάμων- θα παραμείνουν κλειστά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου