ΤΟΠΙΚΑ

Καίει η τιμή της αμόλυβδης ~ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΙΚΡΗ ΠΤΩΣΗ

καίει-η-τιμή-της-αμόλυβδης-μεχρι-τελοσ-429993

Σε πρατήρια καυσίμων της Μαγνησίας «σκαρφάλωσε» μέχρι και 1,79 ευρώ το λίτρο

Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες στη Μαγνησία. Η αμόλυβδη πωλείται έως και 1,79 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Υγρών Καυσίμων, προκαλώντας εκνευρισμό και προβληματισμό στους καταναλωτές, οι οποίοι προμηθεύονται μικρές ποσότητες.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η αύξηση των τιμών της βενζίνης τείνει να γίνει καθεστώς κάθε καλοκαίρι, ενώ η κατανάλωση χρόνο με το χρόνο μειώνεται ακόμη και από τους επισκέπτες και τους τουρίστες της περιοχής.

Πρατηριούχοι του Βόλου αποδίδουν την αύξηση στις τιμές των καυσίμων στο πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Ως παράδειγμα αναφέρουν την αύξηση στο κόστους του πετρελαίου, το οποίο πριν λίγες εβδομάδες αγόραζαν το βαρέλι 107 ευρώ και σήμερα το αγοράζουν 114 ευρώ.

«Πράγματι οι τιμές των καυσίμων έχουν ανέβει τις τελευταίες ημέρες ωστόσο μέχρι το τέλος της εβδομάδες πιστεύω ότι θα υπάρχει μικρή αύξηση των 3-4 λεπτών», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Πρατηριούχων Ν. Μαγνησίας Απόστολος Βολιώτης, αποδίδοντας την αύξηση των τιμών στο πολεμικό κλίμα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βολιώτης ανέφερε ότι το φετινό καλοκαίρι η κίνηση για τους πρατηριούχους είναι μειωμένη. Οι καταναλωτές επιλέγουν να μη φουλάρουν το ρεζερβουάρ τους, απλά να το γεμίζουν τόσο ώστε να καλύψουν τη διαδρομή που έχουν προγραμματίσει, ελπίζοντας η κατάσταση να βελτιωθεί μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τέλος όσον αφορά τις εκλογές του Σωματείου από το Δ.Σ. αποφασίστηκε να μετατεθούν μέσα στο Σεπτέμβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου