ΤΟΠΙΚΑ

Μονόλογος πρωθυπουργού σε χρόνια φθοράς και παρακμής (Μέρος Γ΄)

μονόλογος-πρωθυπουργού-σε-χρόνια-φθο-851206

Τέτοια λένε λοιπόν για μένα αυτοί οι πολυπράγμονες σχολιαστές! Αυτοί οι φιλαλήθεις δημοσιογράφοι! Αυτοί οι φλύαροι παπαγάλοι όλο μιλάνε, όλο λένε. Είπαν πως διοίκησα τη χώρα όχι ως εντολοδόχος του λαού, αλλά σαν κυρίαρχος απόλυτος, ανεύθυνος, πάνω από το νόμο, επιτρέποντας τη διαπραγμάτευση με τα μεγάλα συμφέροντα για όλες τις κρατικές προμήθειες και τα έργα, περιορίζοντας σταδιακά τη συνδιαλλαγή μόνο μέσα στο κόμμα μου μέσω αντιπροσώπων που είναι δημιουργήματά μου, αρπάζοντας και κρατώντας για μια μικρή παρέα σχεδόν το σύνολο των λαφύρων κι αφήνοντας για τους ενδιάμεσους ένα μέρος της λείας, έτσι, σαν ανταμοιβή για τον κόπο τους, σαν ένα κίνητρο για τις μελλοντικές συνδιαλλαγές και για να τους καταστήσω συνυπεύθυνους, αξιώνοντας και κρατώντας το λαό μου σαν ιδιοκτησία των μεγάλων εταιριών, σαν δουλοπάροικούς τους, σκλάβους τους. Ο μόχθος τους παραδόθηκε στους πλουτοκράτες, ό,τι παράγουν δεν είναι δικό τους μα των πλουτοκρατών και όλα τα άλλα που έκανα, εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά, εισοδηματικές πολιτικές, ανεξέλεγκτες αγορές και τα παρόμοια, πάλι για χάρη των πλουτοκρατών τα έκανα!
Αυτά τα σκουλήκια! Πραγματικά, αυτό είναι! Σκουλήκια! Δεν αφήσαν τίποτα που να μην το πούνε! Αποκαλύψαν ένα σωρό λεπτομέρειες για τις μίζες, για το διακομματικό ξεπούλημα της χώρας! Αυτοί οι φρικτοί κι απαίσιοι! Οι προδότες! Και μόνο από πατριωτικό φιλότιμο έπρεπε να τα αποσιωπήσουν και να μη βγάλουν τσιμουδιά, αφού εκθέτουν το πολιτικό σύστημα, κόμματα, υπουργούς, βουλευτές, πρωθυπουργούς, θεσμούς απαραβίαστους κι ανώτερους από κάθε μομφή, μιας κι εκλεγήκαμε στο ιερό καθήκον μας από τον ίδιο το λαό, θεσμούς που οι πράξεις τους δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο κριτικής χωρίς αυτό να είναι βλασφημία, αφού τα εκλεγμένα τέκνα του και τα κόμματα που κυβερνούν ο λαός τα παρακολουθεί χωρίς ποτέ να εκδηλώνει στ’ αληθινά σοβαρή δυσαρέσκεια, ούτε αποδοκιμασία, ούτε τα εμποδίζει, ούτε διακόπτει τη δράση τους με κάποιο τρόπο. Απλώς, όταν κουράζεται από το ένα κόμμα, στρέφεται στο άλλο, που αποτελεί την πίσω όψη του ίδιου νομίσματος και διαθέτει την ίδια έφεση για συναλλαγές με τους ισχυρούς.
Απ’ όλα ετούτα τα σημάδια εγώ καταλαβαίνω ότι ο λαός μάς επιδοκιμάζει για ό,τι κάναμε. Και είμαι σίγουρος βαθιά μες στην καρδιά μου πως για το μόνο που μάς κατηγορεί είναι για το ότι φανήκαμε αδέξιοι και κάποια απ’ όσα κάναμε βγήκαν στη φόρα.
Αλλά αυτών των βρομιάρηδων που μας κατηγορούν, δεν θα τους περάσει! Εγώ ή ο ομόλογός μου στο άλλο κόμμα εξουσίας θα συνεχίσουμε να κυβερνούμε, ευλογημένοι, εστεμμένοι από την κούνια μας, μακαρισμένοι, με τη μεγάλη μας ανταμοιβή, αυτή την ανεκτίμητη, χρυσή ανταμοιβή, που για χάρη της θα εξακολουθήσουμε να ξεπουλάμε τη χώρα κομμάτι το κομμάτι. Γιατί να νοιάζομαι για την κακοήθεια και τις πρόσκαιρες βλαστήμιες κάποιων τιποτένιων εναντίον μου;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου