ΤΟΠΙΚΑ

Κατέστρεφε Ι.Χ. στο πέρασμά του ~ ΤΑΡΑΞΕ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ 28ΧΡΟΝΟΣ ΧΘΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

κατέστρεφε-ι-χ-στο-πέρασμά-του-ταραξε-430517

Αμεσα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ., αλλά είχε προλάβει να προκαλέσει φθορές σε 12 οχήματα

Αμόκ, υπό την επήρεια αλκοόλ, κατέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες 28χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος δεν άφησε στο πέρασμά του, από την οδό Καραμπατζάκη καθρέφτη για καθρέφτη αυτοκινήτου όρθιο.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ο διαδοχικός θόρυβος της θραύσης εξωτερικών καθρεφτών 12 σταθμευμένων Ι.Χ., μεταμεσονύκτιες ώρες, ξύπνησε τη γειτονιά. Ιδιοκτήτες εξήλθαν βραδιάτικα από τα σπίτια τους και αντίκρισαν τις ζημιές στα οχήματά τους.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης ήταν άμεση. Εντόπισαν και συνέλαβαν τον καταστροφέα, που κινούνταν πεζός και σε κατάσταση μέθης και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ο 28χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Στο μεταξύ, με επιστολή του στην εφημερίδα ιδιοκτήτης ενός εκ των κατεστραμμένων οχημάτων περιγράφει ως πρωτόγνωρες καταστάσεις, που θυμίζουν φαρ ουέστ, όσα συνέβησαν χθες τα ξημερώματα στη γειτονιά του, στη διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Καραμπατζάκη.

Σε κατάσταση παράνοιας ο δράστης κατέστρεψε άγνωστο αριθμό καθρεφτών αυτοκινήτων και αναποδογύριζε άγνωστο αριθμό μηχανών, ξεκινώντας από τα σταθμευμένα οχήματα στην οδό Καραμπατζάκη και καταλήγοντας κάπου στο Βόλο, όπως περιγράφει και συνεχίζει: «Μετά από καταδίωξη της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθη και μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Οι περίοικοι της οδού Καραμπατζάκη πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουμε το περιστατικό, αγανακτισμένοι από την καταστροφή της περιουσίας μας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μας πληροφόρησε ότι ο κάθε ιδιοκτήτης κατεστραμμένου οχήματος πρέπει να καταβάλει το ποσό των 100 ευρώ και να καταθέσει ο καθένας ξεχωριστά μήνυση κατά του δράστη. Μετά από υπόδειξη δική μας, μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί η αστυνομία να κάνει αυτεπάγγελτα μήνυση παρόλο που ο δράστης συνελήφθη από την ομάδα ΔΙΑΣ. Επίσης, μας ενημέρωσε ότι το γεγονός είναι πταισματικού χαρακτήρα και οι ποινές μετά από δικαστικό αγώνα είναι ανάξιες λόγου και ο δράστης από την επόμενη μέρα μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητος το καταστροφικό του έργο. Μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις και γνώμες του κατοίκων και σχετικές απαντήσεις του αξιωματικού υπηρεσίας διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να πάμε στα σπίτια μας αδύναμοι να καταγγείλουμε το συμβάν και να υποστηρίξουμε την περιουσία μας.

Τα ερωτήματα που γεννήθηκαν στους κατοίκους από το συμβάν είναι πολλά. Απλά παραθέτω ορισμένα από αυτά.

  • Πόσο ευάλωτοι είναι οι πολίτες απέναντι σε κακοποιά στοιχεία;
  • Γιατί οι νόμοι αφήνουν έκθετους φιλήσυχους πολίτες και αδύναμους να βρουν το δίκιο τους; Το γεγονός δεν έγινε μεταξύ δύο πολιτών. Έγινε μεταξύ ενός δράστη και μιας πληθώρας πολιτών. Αν αύριο-μεθαύριο ο κάθε ένας θελήσει να διαταράξει την ησυχία μιας ολόκληρης πόλης, νομού, περιφέρειας, κράτους, μπορεί να το πράξει με την ίδια ευκολία; Ποια είναι τότε η προστασία της πολιτείας απέναντι στους πολίτες;
  • Η αστυνομία καλώς έπραξε και συνέλαβε τον δράστη, αλλά από εκεί και πέρα τι;

Ελπίζοντας ότι θα δημοσιεύσετε το σχετικό ρεπορτάζ ζητώ από τους αρμόδιους αυτής της πόλης να πάρουν θέση με πειστικά επιχειρήματα απέναντι στην νεοεμφανιζόμενη στην περιοχή μας κάκιστη δραστηριότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου