ΤΟΠΙΚΑ

Δυνατά φιλικά… Κι άλλα μεγάλα ονόματα παικτών δίνουν το πρωταγωνιστικό μήνυμα του Ολυμπιακού

δυνατά-φιλικά-κι-άλλα-μεγάλα-ονόματα-851206

Δυνατά φιλικά στο Βόλο και συνέχεια της ενίσχυσης και με άλλα μεγάλα ονόματα παικτών
δίνουν το πρωταγωνιστικό μήνυμα του Ολυμπιακού, που ετοιμάζεται για τη νέα περίοδο που ξεκινά επίσημα την άλλη Τετάρτη με την πρώτη συγκέντρωση της νέας ομάδας.
Ο Αχιλλέας Μπέος έβαλε τον πήχη ψηλότερα, θέλοντας τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή και αυτό μαρτυρούν όλες του οι κινήσεις ενίσχυσης, αλλά και το κλείσιμο φιλικών αγώνων, καθώς ήδη έχει προγραμματισθεί ένα ματς με τη Λάρισα στις 17 Αυγούστου στο Πανθεσσαλικό (7.30 μ.μ.) και υπάρχουν συζητήσεις και με Πανιώνιο -ΠΑΟΚ.
Οσον αφορά στην ενίσχυση, συνεχίζεται το ενδιαφέρον για τον Λουτσιάνο, που η παρουσία του στο Βόλο θα κάνει τη διαφορά, παρά το γεγονός ότι ο Βραζιλιανός μέσος που έχει παίξει σε Ξάνθη, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και Ατρόμητο φθάνει τα 36 του χρόνια…
Ο Λουτσιάνο έχει κι άλλες προτάσεις, αλλά άνθρωπος του Αχ. Μπέου -ο οποίος θα έχει θέση μάνατζερ στη βολιώτικη ομάδα- προσπαθεί να πείσει τον Βραζιλιάνο να συμβάλει στη χρονιά ανόδου του Ολυμπιακού.
Επίσης ενδιαφέρον υπάρχει για τον αμυντικό Θεοδοσιάδη από τον Λεβαδειακό (έχει παίξει και σε Τρίκαλα-Λάρισα), ενώ πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να συζητάει με τον έμπειρο (30 ετών) επιθετικό Πέτρο Δημητριάδη της κυπριακής ΑΕ Πάφου, που πήγε στον Πανιώνιο το ίδιο διάστημα με τον Λουτσιάνο. Ο Δημητριάδης έχει αγωνιστεί ακόμη σε Ξάνθη, Λεβαδειακό και Λύκους.
Στον Ολυμπιακό με όλες αυτές τις κινήσεις ευελπιστούν και στη μεγάλη κίνηση των εισιτήριων διαρκείας, που θα τεθούν σε κυκλοφορία την ερχόμενη Τέταρτη, ενώ την ίδια μέρα ο κόσμος θα δώσει δυναμικό παρών στην πρώτη της ομάδας… δίνοντας και το μήνυμα για το ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής στη Β΄ Εθνική, κάτι που ζήτησε άλλωστε προχθές ο νέος ηγέτης της ομάδας Αχιλλέας Μπέος.
Στο νέο Ολυμπιακό Βόλου ήδη ανήκουν νέα πρόσωπα, γνωστά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο Γάλλος μέσος Αλέν Ραγκουέλ, για τον οποίο ο Βόλος θα είναι ο 6ος του σταθμός εν Ελλάδι, έχοντας 120 συμμετοχές στην Α’ Εθνική και 30 στο κύπελλο.
Ο Ραγκουέλ αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή αλλά και στα άκρα, γεννήθηκε στη Γαλλία στις 6/9/1976 και φόρεσε για τέσσερα χρόνια την φανέλα του Πανιωνίου (2000-2004), παίζοντας και στην Ευρώπη. Στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό, όπου κάθισε έξι μήνες, πριν πάει στη Χαλκηδόνα και μετέπειτα συνεχίσει την καριέρα του για τα επόμενα δύο χρόνια στον Ατρόμητο Αθηνών. Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Δυο ανόδους στην Α με Ακράτητο και Βέροια έχει κερδίσει ο 27χρονος μεσοεπιθετικός Στάθης Στεφανίδης (23/9/1981), που έχει αγωνισθεί σε Κιλκισιακό, Ακράτητο (72 συμμετοχές -11 γκολ), Αιγάλεω και στη Βέροια, μετρώντας συνολικά 165 συμμετοχές και 23 γκολ, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της εθνικής Ελπίδων.
Ο γκολκίπερ Αστέριος Θέμελης (22/10/1975) ήρθε στον Ολυμπιακό με εμπειρίες, έχοντας περάσει από ΠΑΟΚ, Προοδευτική, Λάρισα, Θεσπρωτό, Λεωνίδιο, Χαλκηδόνα, Ρόδο, Ηλυσιακό, Καστοριά, Ο.Φ.Ιεράπετρας και Αγιο Δημήτριο και έχοντας 165 συμμετοχές σε Α, Β, Γ Εθνική.
Επίσης αποκτήθηκαν ο 23χρονος δεξιός αμυντικός Κώστας Γεροντίδης (10/4/1985), που τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζονταν στο Πολύκαστρο με 3 γκολ στις 57 συμμετοχές του. Επίσης μια χρονιά στη Γ Εθνική φόρεσε σε 23 ματς τη φανέλα των Τρικάλων, πιο πριν των Λύκων, ενώ έχει από 1 συμμετοχή σε Β και Α Εθνική με Καλαμάτα και Ηρακλή, ενώ στα νέα αποκτήματα είναι και ο Γεώργιος Ιακωβάκης (10/2/1985), που αγωνίζονταν στην ομάδα των Μετεώρων, ενώ έχει παίξει σε Φαρκαδόνα και ΑΟ Τρίκαλα.
Ως δανεικοί ήρθαν στον Ολυμπιακό Βόλου ο 24χρονος γκολκίπερ Γιάννης Αραμπατζής (28/5/1984) από την ΑΕΚ και ο 18χρονος αμυντικός Γιώργος Κατσικάς (14/6/1990) από την ομάδα Νέων του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
Πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα θα αγωνισθεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου
ο 28χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός Κριστιάνο Αλμπέρτο Ράμι, που έχει αγωνισθεί στην Ταγέρες, την Ατλέτικο Τακουμάν, είχε καλή παρουσία στην Ρασίγκ Κόρντομπα με 10 γκολ σε 16 αγώνες, έπαιξε 13 ματς στην Ανζέ στη Γαλλία, ενώ ξαναγυρνώντας στην Αργεντινή είχε 25 συμμετοχές και 9 γκολ και στο περσινό πρωτάθλημα αγωνίσθηκε σε 26 ματς με τη Τίρο Φεντεράλ (2 γκολ).
Ακόμη στην ομάδα θα είναι και δυο Σλοβάκοι τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής Γιόζεφ Μπουμπένκο .
Ο 31χρονος φορ Αντρέι Πόραζικ ( 27/6/1977) την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Ζίλινα, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος του σλοβακικού πρωταθλήματος. Ο Πόζαρικ έπαιξε πέρυσι σε 18 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 7 τέρματα, ενώ την προηγούμενη περίοδο είχε αγωνιστεί σε 34 ματς, πετυχαίνοντας 12 γκολ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Ίντερ Μπρατισλάβα το 1996, ενώ στη συνέχεια έπαιξε στην Τρέντσιν, στην Ντούπνιτσα (ομάδες Α’ κατηγορίας της Σλοβακίας), ενώ πριν πάρει μεταγραφή για την Ζίλινα αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο πολωνικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Γκρότσλιν Ντισκομπόλια.
Ο 30χρονος αριστεροπόδαρος Σλοβάκος μέσος Πάβολ Μάγερνικ (31-12-1978) έρχεται στο Βόλο μετά από τρεις γεμάτες σεζόν με την Κόζιτσε, αφού την πρόσφατη χρονιά είχε 32 συμμετοχές και ένα γκολ, πέρυσι 35 και τρία τέρματα και πρόπερσι 27, ενώ έχει αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Από την περσινή ομάδα συνεχίζουν οι Θοδωρής Πακάλτσης, Δημήτρης Βέρμπης, Αλέξης Γιακάκογλου, Πέτρος Κοντέων, Γιώργος Δήμας, Αλέκος Γεωργιάδης και ο Βαγγέλης Διαμάντης.
Παρελθόν αποτελούν οι Πέτρου, Τσάγγαρης, Μάγγος, Κοντοβάς, Σκαρλάτος, Χαϊκάλης, Καρποντίνης, Σαμουηλίδης, Ακπαρίδης, Αγγελόπουλος, Φλώρος, Ακπαρίδης, Μιτρόφ, Βεζυρίδης και οι Βραζιλιάνοι Μασάντο, Ντίλτον Περέιρα και Κάτε Φονσέκα.

Επίσης υπάρχουν και άλλοι παίκτες στο στόχαστρο, αλλά και κάποιοι δανεικοί από τον Πανιώνιο… Ο 22χρονος επιθετικός Δημήτρης Σιαλμάς, που πέρσι έπαιξε 13 ματς (4 γκολ) στον Πανιώνιο είναι μια καλή λύση, όπως και ο Χρήστος Αραβίδης που έχει κάνει 50 ματς με τους κυανέρυθρους της Νέας Σμύρνης. Επίσης έχουν “ζητηθεί” ο Ευθύμης Γουσούλης, που έπαιξε πέρσι 5 ματς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου