ΤΟΠΙΚΑ

Επίγειοι παράδεισοι προς πώληση ~ ΣΕ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟ

επίγειοι-παράδεισοι-προς-πώληση-σε-πη-432348

Πρόκειται για βίλες πλήρως επιπλωμένες, που διαθέτουν από ιδιωτικές παραλίες μέχρι και… καταρράκτη και αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες

Χτίστηκαν για να στεγάσουν τα πολυτελή όνειρα των ιδιοκτήτων τους και αποτελούν πραγματικά επίγειους παραδείσους. Βίλες και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, προσεγμένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρειά τους.

Διαθέτουν από πισίνες και φυσικούς κήπους, θέα που κόβει την ανάσα, μέχρι ιδιωτικές αμμώδεις παραλίες, ακόμη και δυνατότητα οι οικονομικά άνετοι ιδιοκτήτες τους, να δέσουν το σκάφος τους στην προβλήτα μπροστά από την κεντρική τους αυλόπορτα. Σήμερα αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε περισσότερες από 1.000 βίλες και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στο Πήλιο και στα τουριστικά θέρετρα της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, έχει μπει πλέον ταμπέλα «πωλείται». Πρόκειται τις πολυτελείς επιλογές που έρχονται να συμπληρώσουν το μακροσκελή κατάλογο του realestateστη Μαγνησία και που απευθύνονται σε υποψήφιους αγοραστές με μεγάλο οικονομικό… εκτόπισμα. Οι τιμές ξεκινούν από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και μπορεί να αγγίξουν και τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Πωλείται στο… όνειρο

Τα «χαράτσια» που θεσμοθετήθηκαν για το «κεραμίδι» του Ελληνα, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης στις πισίνες και το υπέρογκο κόστος συντήρησης των επίγειων παραδείσων που συνιστούν βίλες και εξοχικές κατοικίες, φαίνεται να οδηγούν ακόμη και τους οικονομικά επιφανείς ιδιοκτήτες τους, σε κτηματομεσιτικές εταιρείες.

Η ταμπέλα «πωλείται» έχει τοποθετηθεί σε εκατοντάδες τέτοιες περιπτώσεις πολυτελών κτιρίων στο Πήλιο και τα τουριστικά θέρετρα της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.

Τα πωλητήρια κάνουν μάλιστα το γύρο του κόσμου, μέσα από ηλεκτρονικές σελίδες realestate, με τις βίλες να αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες σε κάθε γωνιά της γης.

Αδιάθετα εκατοντάδες εξοχικά

Πολυτελείς εξοχικές κατασκευές είναι μόνο ένα μέρος του realestate στη Μαγνησία. Στο νομό, υπάρχουν εκατοντάδες αδιάθετες εξοχικές κατοικίες, σε ξεχωριστά οικόπεδα ή οι λεγόμενες οριζόντιες πολυκατοικίες, που δεν έχουν βρει ακόμη ιδιοκτήτες. Η κτηματομεσιτική αγορά είναι παγωμένη λόγω οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά το αγοραστικό κοινό που θα διέθετε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσει εξοχική κατοικία, η αγορά της οποίας ξεκινά από τα 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και πάνω.

Ακόμη και ξένοι αγοραστές που γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση στη χώρα, προσφέρουν ένα «κομμάτι ψωμί» για την αγορά εξοχικού σε τιμή ευκαιρίας, συμπιέζοντας τις τιμές προς τα κάτω.

1.000 βίλες προς πώληση

Ανάμεσα στις συμβατικές εξοχικές κατοικίες, πολυτελείς επιλογές στο χώρο της κτηματομεσιτικής αγοράς αποτελούν οι βίλες που διατίθενται προς πώληση σχεδόν σε κάθε χωριό του Πηλίου.

Μόνο στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, τα πωλητήρια αφορούν σε περίπου 130 περιπτώσεις, ονειρικών εξοχικών κατοικιών.

Στο μπαλκόνι του Πηλίου, τη Μακρινίτσα, αλλά και στην Πορταριά, άλλες 100 βίλες αναζητούν τους νέους τους ιδιοκτήτες.

Υπερπροσφορά σε πολυτελείς βίλες, πλήρως εξοπλισμένες, παρατηρείται επίσης και προς Μηλιές, Βυζίτσα, αλλά και σε Αφέτες, Ξινόβρυση και γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια όπως ο Κάλαμος. Ακόμη και στο Τρίκερι υπάρχουν 20 βίλες που προσφέρουν ιδανικές συνθήκες διαμονής στους ιδιοκτήτες τους. Περισσότερες από 1.000 βίλες πωλούνται στη Μαγνησία και δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην περιοχή του Πηλίου. Στις Νηές, τη Σούρπη, την Αμαλιάπολη, υπάρχει επίσης η δυνατότητα… πολυτελών επιλογών.

Με θέα τον Παγασητικό Κόλπο ή το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η προσφορά στο χώρο του realestate δεν περιορίζεται απλώς στην πολυτελή κατασκευή. Συνδυάζει και την ποιότητα ζωής στο φυσικό περιβάλλον, είτε πρόκειται για βίλες δίπλα στη θάλασσα είτε για βίλες «φυτεμένες» μέσα στο πράσινο σε δάση και ελαιώνες στο Βουνό των Κενταύρων.

Βίλες με καταρράκτες

Μία αναζήτηση σε ιστοσελίδες realestate, φέρνει τους ενδιαφερόμενους μπροστά σε πολυτελείς επιλογές.

Τη βίλα OldCataract που πωλείται προς 1,75 εκ. ευρώ, διατρέχει σε ένα από τα επίπεδα του κήπου της, καταρράκτης! Φαγητό ή καφές στον κήπο και δίπλα ο καταρράκτης, αποτελούν σίγουρα μια ξεχωριστή επιλογή για ακριβά γούστα.

Ανάλογα με τις ανάγκες των ιδιοκτητών και οι περιπτώσεις των προς πώληση βιλών. Αν ο υποψήφιος αγοραστής είναι ιδιοκτήτης σκάφους αναψυχής, σίγουρα θα επέλεγε μια από τις περιπτώσεις του Τρικερίου, που προσφέρει τη δυνατότητα να δένεις το σκάφος σου, μπροστά στην αυλόπορτά σου.

Υπάρχει βεβαίως και η επιλογή της ιδιωτικής αμμώδους παραλίας, επίσης για κάποιον που θα επιλέξει πολυτελή βίλα στο Τρίκερι που πωλείται προς 980.000 ευρώ.

Για τους πιο μοναχικούς τύπους δίνονται επίσης λύσεις… Βίλα «φυτεμένη» στο Νεοχώρι, που περιβάλλεται από 25.000τ.μ. ελαιώνα δίνει τη δυνατότητα για απομόνωση από τυχόν… ενοχλητικούς γείτονες, όπως και η αντίστοιχη στη Μιτζέλα που υπόσχεται την πολυτέλεια της μοναξιάς «σκαρφαλωμένη» πάνω από τον πανέμορφο κόλπο.

Ακόμη και ιστορικά κτίρια, όπως το «PileasandThetisVilla» έχουν ανακαινιστεί πλήρως και διατίθενται προς πώληση. Χρειάζεται όμως μεγάλο… πορτοφόλι, αφού αυτή η επιλογή κοστίζει περίπου 800.000 ευρώ.

Αμερικανική κατασκευή με γερμανική τεχνογνωσία για τους λάτρεις της τελειότητας, αποτελεί η βίλα το Ευχολούλουδο, ονομασία που μαρτυρά ότι σε κάποιες περιπτώσεις, οι ευχές γίνονται πραγματικότητα.

Οι επιλογές αμέτρητες αρκεί κανείς να διαθέτει το απαραίτητο… βαλάντιο, σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας που ακόμη και στα όνειρα γίνονται… εκπτώσεις.

«Πωλείται» ανά περιοχή

Συνωστισμός… από «πωλείται» έξω από βίλες και εξοχικές κατοικίες, παρατηρείται κυρίως στην περιοχή του Πηλίου, όπου φαίνεται να διατίθενται προς πώληση περισσότερες από 1.000 βίλες και εξοχικά. Τα… σκήπτρα κρατούν τα χωριά Μουρεσίου, Αη Γιάννη, Τσαγκαράδας, Κισσού και Μυλοπόταμου, όπου διατίθενται προς πώληση περίπου 95 βίλες και εξοχικά αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αγριάς στην οποία πωλούνται περί τα 93 εξοχικά και βίλες.

Συγκεκριμένα «πωλούνται» έχουν μπει σε:

-95 βίλες και εξοχικά στα χωριά Μούρεσι, Αη Γιάννης, Μυλοπόταμος – Τσαγκαράδα – Κισσός

-93 περιπτώσεις σε Αγριά και Σουτραλί Αγριάς

-76 στην Πορταριά

-65 σε Μηλιές, Καλά Νερά, Βυζίτσα, Κορόπη

-60 σε Ανω και Κάτω Λεχώνια και Αγ. Λαυρέντιο

-55 σε Ν. Αγχίαλο, Κριθαριά, Μάραθο, Βελανιδιά, Αγ. Γεώργιο

-55 σε Αφέτες, Αφησσο, Νεοχώρι, Συκή

-44 σε Σούρπη, Νηές, Αγ. Τριάδα, Αμαλιάπολη

-40 σε Χόρτο, Ξινόβρυση, Ποτιστικά, Μελανή, Λεφόκαστρο, Κάλαμο

-34 σε Ζαγορά, Μακρυράχη και Χορευτό

-33 στον Αλμυρό

-23 στη Μακρινίτσα

-20 στο Τρίκερι

-11 στον Πτελεό και

-3 στο Κεραμίδι

Βίλα στο Νεοχώρι, σε 25.000 τ.μ. ελαιώνα,εξασφαλίζει τη μοναξιά που επιζητά ο κάτοχός της

Εκεί που σκάει το κύμα, τρία χλμ. έξω από τη Μηλίνα, διατίθενται προς πώληση πολυτελείς βίλες

«Ευχολούλουδο» το όνομα της πολυτελούς βίλας ανάμεσα στο Λεφόκαστρο και στον Κάλαμο που κατασκευάστηκε από Αμερικανούς

Πολυτελής βίλα σε ιστορικό κτίριο του 1863, ανακαινισμένο το 2010 στην Τσαγκαράδα

Και πισίνα μέχρι και playroom διαθέτει η βίλα στην Τσαγκαράδα

Βίλα με ιδιωτική αμμώδη παραλία στο Τρίκερι. Ο ιδιοκτήτης αν έχει σκάφος έχει τη δυνατότητα να δέσει μπροστά στην αυλόπορτά του

Μοναχική θέση σε έναν πανέμορφο κόλπο κατέχει η βίλα στη Μιτζέλα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου