ΤΟΠΙΚΑ

Μουσική γέφυρα ως την Μεσόγειο…

μουσική-γέφυρα-ως-την-μεσόγειο-851206

Τα δεκάχρονα της “Εστουδιαντίνας” σηματοδοτεί η σύμπραξη με την Γλυκερία και τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, που θα “φιλοξενηθεί” την Δευτέρα 7 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου κι έχει ως θέμα ένα μελωδικό ταξίδι που ξεκινά από την Κωνσταντινούπολη, περνά στη Σμύρνη, απέναντι στον Πειραιά και διασχίζει όλη τη Μεσόγειο θάλασσα. Πρόκειται για μία συνεργασία που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς η δημοφιλής καλλιτέχνης παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία σε κάθε εμφάνιση που πραγματοποιεί με την Εστουδιαντίνα. Η «πορεία» της συναυλίας θα ξεκινήσει από τραγούδια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, θα περάσει στο ρεμπέτικο, το σύγχρονο λαϊκό τραγούδι και σε μουσικές συνθέσεις Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Μαρκόπουλου και Σταύρου Ξαρχάκου. Για την συναυλία αυτή, η «Εστουδιαντίνα» φιλοξενεί τη Γλυκερία, το Χαράλαμπο Γαργανουράκη και δύο νέους τραγουδιστές, την Ασπασία Στρατηγού και τον Θοδωρή Μέρμηγκα.
Η «Εστουδιαντίνα» είναι η αναβίωση ενός τύπου ορχήστρας που έδρασε έντονα στα τέλη του 19ου αιώνα και στο πρώτο τέταρτο του 20ου διαδόθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη και σταμάτησε να υπάρχει λίγο μετά την καταστροφή της. Δημιουργήθηκε το 1998 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Ανδρέα Κατσιγιάννη. Περισσότερες από 200 συναυλίες έχουν πραγματοποιηθεί – από το 1999 μέχρι σήμερα – στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, στους γνωστότερους συναυλιακούς χώρους, συμπράττοντας με τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικούς και τραγουδιστές της Ελληνικής σκηνής. Τον Ιανουάριο του 2004 εκδίδεται η πρώτη δισκογραφική συλλογή με τον τίτλο «SMYRNE» και παραγωγό τον Γιώργο Νταλάρα, δίσκος που απέσπασε την διάκριση του καλύτερου δίσκου της χρονιάς και τιμήθηκε με το Βραβείο “ΑΡΙΩΝ”. Ακολουθούν οι δίσκοι «Δάκρυ στο γυαλί», «Φλόγα» (συναυλία με την Ορχήστρα Λαϊκών Οργάνων Οδησσού ), «Φωνές του αέρα», το DVD «Μικρά Ασία» και τέλος, το διπλό cd «Mare Nostrum, the voyage», με τραγούδια και σκοπούς από τις χώρες της Μεσογείου.
Η συναυλία πραγματοποιείται, όπως προαναφέρθηκε, με την ευκαιρία της «ενηλικίωσης» της Εστουδιαντίνας, η οποία ως ορχήστρα μπαίνει στον 10ο χρόνο από την ίδρυσή της και για το λόγο αυτό θα παρουσιαστούν τραγούδια από την δεκάχρονη πορεία της ορχήστρας αλλά και από την γκάμα των κομματιών της ελληνικής μουσικής που απασχόλησαν τους μουσικούς της Εστουδιαντίνας. Εισιτήρια προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Η τιμή εισιτηρίου είναι 20 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου