ΤΟΠΙΚΑ

Ελπίδες για δεύτερο πλοίο στις Β. Σποράδες

ελπίδες-για-δεύτερο-πλοίο-στις-β-σπορά-851206

Ιδιαίτερα δυσμενή εξέλιξη για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Βορείων Σποράδων αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να απορρίψει το αίτημα για δεύτερο πλοίο στη γραμμή.

Ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας ενημέρωνε χθες ότι μετά την αρνητική εξέλιξη υπήρξε σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, κυρίως με τη Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών.
Στο πλαίσιο των χθεσινών τηλεφωνικών συνομιλιών με αρμόδιους παράγοντες, ο νομάρχης ενημερώθηκε ότι σχετικά με τις πληροφορίες για ενδιαφέρον της εταιρίας ΣΑΟΣ να καλύψει το κενό, κανένα συγκεκριμένο αίτημα δεν είχε υποβληθεί μέχρι και χθες. Η αντίδραση του νομάρχη ήταν ότι «πρόκειται για κόλπα».
Ο κ. Παπατόλιας προς όλους όσους συνομίλησε κατέστησε σαφές σε κάθε τόνο ότι είναι αδύνατον να μπορέσει να εξυπηρετηθεί η επιβατική κίνηση και η μεταφορική δραστηριότητα προς και από τις Σποράδες με ένα πλοίο.
Δεν επαρκεί ούτε για τον στοιχειώδη εφοδιασμό των νησιών, υπογράμμισε ο νομάρχης και η απάντηση που έλαβε ήταν ότι στην περίπτωση που το «Ρομίλντα» παρέμενε στη γραμμή, τότε θα δημιουργούνταν τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των γραμμών Λήμνος-Μυτιλήνη και Σάμος-Ικαρία.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος το «Ρομίλντα» να αποτελεί το δεύτερο πλοίο της γραμμής, νέο αίτημα κατέθεσε η εταιρία του Αγούδημου. Την οριστική απάντηση θα δώσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών την ερχόμενη Δευτέρα.
«Μέχρι τότε πρέπει να υπάρξει συστηματική αντίδραση από όλους μας», υπογράμμισε ο νομάρχης.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ανέφεραν ότι το νέο πλοίο, εάν εγκριθεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ακτοπλοϊκή γραμμή για ολόκληρο χρόνο και όχι μόνο για το καλοκαίρι.
Στο ερώτημα του νομάρχη, γιατί το ίδιο δεν συνέβη πέρυσι, όταν τα δύο πλοία εξυπηρέτησαν τη γραμμή μόνο το καλοκαίρι, του απάντησαν ότι είχε γίνει συμφωνία το δεύτερο πλοίο να εξυπηρετεί και άλλες γραμμές.
«Η αίσθηση που δίνεται είναι ότι δεν είναι αποκρυσταλλωμένα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση μιας γραμμής. Φαίνεται ότι τα κριτήρια ποικίλουν και εξαρτώνται από άλλους παράγοντες. Πρέπει να αντιδράσουμε», υπογράμμισε ο νομάρχης, ενημερώνοντας ότι θα επικοινωνούσε με φορείς και κυβερνητικούς βουλευτές της Μαγνησίας για την ιδιαίτερα δυσμενή εξέλιξη.
Το αίτημα της Μαγνησίας αφορά σε έκτακτο δρομολόγιο από την Πέμπτη έως την Κυριακή στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου