ΤΟΠΙΚΑ

Αναρτήθηκαν γαλάζιες σημαίες σε 9 παραλίες του Δήμου Βόλου

αναρτήθηκαν-γαλάζιες-σημαίες-σε-9-παρα-433778

Παρουσία του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη έγινε σήμερα η ανάρτηση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, τη μία από τις 9 συνολικά παραλίες του Δήμου Βόλου που βραβεύτηκαν με το διεθνές αυτό σύμβολο ποιότητας.

Στη συμβολική τελετή που πραγματοποιήθηκε, παραβρέθηκαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φορέων, ενώ ο Σύλλογος Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου προσέφερε τσίπουρο, κρασί και μεζέδες στους επισκέπτες, δίνοντας για μια ακόμη φορά ξεχωριστό «παρών» στις δράσεις του Δήμου.

Συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένη και Νέας Αγχιάλου Π. Πελεκάνο, την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ. Μπαρτζιώκα και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αγχιάλου Ελ. Διαμαντένια, ο κ. Σκοτινιώτης παραβρέθηκε στην τελετή θέλοντας να αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η βράβευση του Δήμου Βόλου και ιδιαίτερα της παραλίας Νέας Αγχιάλου με Γαλάζια Σημαία, τόσο για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, όσο και για την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στο μεγάλο μήκος των ακτογραμμών του ενιαίου Δήμου Βόλου που φθάνει τα 53 χιλιόμετρα, συναντά κανείς ορισμένες από τις ομορφότερες παραλίες που υπάρχουν στη χώρα μας, οι οποίες είναι ταυτόχρονα καθαρές, περιποιημένες και ασφαλείς, με αποτέλεσμα να τις χαίρονται οι τουρίστες που τις επισκέπτονται, αλλά πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι συμπολίτες μας, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για μακρινές αποδράσεις».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην παραλία της Νέας Αγχιάλου, ο κ. Σκοτινιώτης υπογράμμισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κερδίζει για δεύτερη χρονιά τη Γαλάζια Σημαία και αυτό αποτελεί, όπως είπε, προϊόν της μεγάλης προσπάθειας που έγινε τα τρία τελευταία χρόνια. «Χαιρόμαστε γιατί, μέρα με τη μέρα, η Νέα Αγχίαλος κερδίζει τη θέση που της αξίζει και το ρόλο που της ανήκει στο πλαίσιο του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Αναδεικνύεται σε μία δυναμική περιοχή αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που διαθέτει, χάρις στη γόνιμη και την εξαιρετικά δημιουργική συνεργασία που πέτυχε η παρούσα Δημοτική Αρχή με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, ιδιαίτερα δε με τον Σύλλογο Επαγγελματιών που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής».

Στο σημείο αυτό δεν παρέλειψε να κάνει σύντομη αναφορά στα δυο σημαντικά έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, δηλαδή στο έργο κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Ν. Αγχιάλου, το οποίο είναι απολύτως ώριμο για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, και στο έργο αναστήλωσης του αρχαίου θεάτρου Μικροθηβών, το οποίο θα αλλάξει ριζικά τα πολιτιστικά και τουριστικά δεδομένα ολόκληρης της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραλίες του Δήμου Βόλου που βραβεύτηκαν φέτος με Γαλάζια Σημαία είναι: Αναύρου, Πευκακίων, Αλυκών, Αμαρυλλίδος, Αμφανών, Χρυσής Ακτής (Αισωνίας), Μπαρμπα-Θωμά (Σουτραλί Αγριάς), Πλατανιδίων και Νέας Αγχιάλου.

Στις παραλίες αυτές, εκτός από την ποιότητα των νερών κολύμβησης, ελήφθησαν υπόψη 32 συνολικά κριτήρια προκειμένου να δοθεί Γαλάζια Σημαία, ένα από τα πιο γνωστά και καταξιωμένα διεθνώς σήματα ποιότητας.

Τον συντονισμό της προσπάθειας είχε και φέτος το Τμήμα Τουρισμού, ενώ συνεργάστηκαν για το τελικό αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Πρασίνου και το Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Βόλου, πολλοί εθελοντές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου