ΤΟΠΙΚΑ

Οι Βολιώτες του “Mamma mia”…

οι-βολιώτες-του-mamma-mia-851206

Συγκλονιστική εμπειρία ήταν για τους Βολιώτες που συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας “Mamma mia” η γνωριμία με την “ζεστή κι ανθρώπινη” Μέριλ Στριπ. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, που ανοίγει επισήμως σήμερα αυλαία στα “Village Cinemas”, τις κινηματογραφικές αίθουσες της Σκιάθου και της Σκοπέλου και όχι μόνο, αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους συμμετείχαν στα γυρίσματα και είναι εύλογη η εναγώνια αναμονή του κινηματογραφικού αποτελέσματος. Μεταξύ των δεκάδων θεατών της αποψινής πρεμιέρας καταγράφονται τα ονόματα τεσσάρων μελών του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου που συμμετείχαν στα γυρίσματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Νταμούχαρη, αποδίδοντας χορευτικά το “Dancing queen” των ΑΒΒΑ, τη συνοδεία του Μπέννυ Αντερσον στο πιάνο. Οι χορεύτριες του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου Βαρβάρα Κολιού, Βασιλική Τράκη, Κατερίνα Δουλκέρογλου και Αλίκη Σιγάλα, βίωσαν την χαρά της συμμετοχής σε μια διεθνή παραγωγή, γνώρισαν από κοντά την Μέριλ Στριπ, εντός και εκτός κινηματογραφικού πλατό και αποτύπωσαν στο φωτογραφικό αρχείο που για πρώτη φορά βλέπει το φως της δημοσιότητας, μέσω του “Τ”, πολύτιμες εμπειρίες ζωής.
“Για μας ήταν μια συναρπαστική εμπειρία η συμμετοχή μας στα γυρίσματα που πραγματοποιήθηκαν στην Νταμούχαρη” θα πει η Βαρβάρα Κολιού. Ανακαλώντας τις μνήμες εκείνης της περιόδου, η κ. Κολιού αναφέρει ότι “είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ως άνθρωπο την διάσημη Μέριλ Στριπ, την οποία μέχρι πρότινος γνωρίζαμε μέσα από τις ταινίες της. Τρώγαμε κάθε βράδυ μαζί στην ταβέρνα του Αποστόλη, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί της,
να χορέψουμε, όπως μας το ζήτησε, ελληνικούς χορούς, την ώρα που γινόταν ένα μικρό γλέντι παρουσία των ηθοποιών και των παραγωγών και των συντελεστών της ταινίας. Είδαμε την ανθρώπινη πλευρά της, καθώς μας χτυπούσε παλαμάκια όταν χορεύαμε ζεϊμπέκικο, μας ζήτησε να χορέψουμε χασάπικο και θέλησε αυθόρμητα να φωτογραφηθεί μαζί μας. Ηταν πολύ απλή κι ανθρώπινη” προσθέτει η ίδια. Το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο για τους συμμετέχοντες στα πολύωρα γυρίσματα “ήταν η υποδειγματική οργάνωση και το ενδιαφέρον της εταιρίας παραγωγής για όλους”.
Η προβολή της ταινίας σαφώς θα “αποτελέσει νέο εφαλτήριο για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας”, όπως εκτιμά η Βαρβάρα Κολιού, για να προσθέσει ότι “με καλή διάθεση από τις τοπικές αρχές θα έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα”. Οσο για τη διάσημη σταρ “ένιωσε την ζεστασιά και την φιλοξενία του τόπου μας, της απευθύναμε πρόσκληση να ξανάρθει και θα θέλαμε να την ξαναδούμε κοντά μας” αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια. Παρά το γεγονός ότι η σκηνή στην οποία συμμετείχε ολοκληρώθηκε μετά από πολύωρα γυρίσματα που διήρκεσαν τρεις ημέρες, εντούτοις δηλώνει “ενθουσιασμένη, διότι είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια διεθνή παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, γιατί αυτό που μετράει πάνω απ όλα, καταλήγει η κ. Κολιού, είναι η εμπειρία και η χαρά της συμμετοχής”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου