ΤΟΠΙΚΑ

Αγρια κόντρα για τις δικαστικές εξελίξεις

αγρια-κόντρα-για-τις-δικαστικές-εξελί-851206

Σφοδρότατη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens, κάνοντας λόγο για πολιτική και δικαστική εκτροπή και υπονόμευση της δημοκρατίας. Αντιδράσεις και από την ελάσσονα αντιπολίτευση.
«Στο έγκλημα της Siemens προστέθηκε χθες ένα νέο έγκλημα, ακόμα πιο βαρύ. Μια εκτροπή. Εκτροπή πολιτική, εκτροπή δικαστική. Την αποκλειστική ευθύνη γι΄ αυτό φέρει πια ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο κύριος Καραμανλής, η κυβέρνησή του, αλλά και η ηγεσία της Δικαιοσύνης».
«Μεγάλοι απόντες απ’ αυτή την υπόθεση είναι το φως και η αλήθεια. Κυριαρχούν το παρασκήνιο με επιλεκτικές διαρροές, τα ψεύδη, η συσκότιση, η συγκάλυψη. Η βαριά σκιά αυτής της εκτροπής αποτελεί και κατάχρηση, κατάφορη κατάχρηση της εξουσίας και, σπάνια στα 34 χρόνια της μεταπολίτευσης, είχαμε μια παρόμοια κατάχρηση εξουσίας και υπονόμευση της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.
«Είχα και είχαμε προειδοποιήσει, μην επιχειρήσετε συγκάλυψη. Χθες, με τον πιο θρασύ τρόπο, η κυβέρνηση κατέλυσε θεσμούς, θεσμούς και αξίες και έκλεισε άρον-άρον την υπόθεση. Προφανώς, γιατί είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας στοιχεία που την ενοχοποιούσαν. Και για να πετύχει τη συγκάλυψη, χρησιμοποιεί απροκάλυπτα την Δικαιοσύνη. Καταρρακώνει το κύρος της», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απευθύνθηκε στην πλειοψηφία των δικαστών, καλώντας τους «να μην υποκύψουν σε πιέσεις, διότι έχουν το λαό μαζί τους».
«Η υπόθεση αυτή πλήττει βαριά τη ΝΔ και την κυβέρνηση. Δεν μπορεί να σύρεται και να διασύρεται η δημοκρατική πολιτική ζωή του τόπου μας για να συγκαλυφθούν οι αμαρτίες της ΝΔ. Ακριβώς γι΄ αυτό το λόγο, ζήτησα να γίνει Εξεταστική Επιτροπή. Όλα στο φως. Και πρότεινα, προτείναμε, βήματα συγκεκριμένα για να βγει η χώρα από το σημερινό πολιτικό αδιέξοδο, ένα αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται η ΝΔ» είπε ο Γ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για κυβέρνηση που «καταπατά θεσμούς, λειτουργεί με αδιαφάνεια στα παρασκήνια, ψεύδεται και εξαπατά τον Ελληνικό λαό (…) για να προστατεύσει άνομα, αδιαφανή συμφέροντα».

Κόντρα – εκπροσώπων

Συνεχίστηκε και η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το κλείσιμο της προκαταρκτικής έρευνας με την άσκηση ποινικών διώξεων κατά παντός υπευθύνου.
«Παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια ορισμένων να θεωρηθεί ότι γίνεται κάτι στο παρασκήνιο και ότι θα κουκουλωθεί η υπόθεση, βλέπετε ότι διαρκώς η Δικαιοσύνη λειτουργεί και βγάζει στη δημοσιότητα ή στην έρευνά της θέματα τα οποία είναι ενδιαφέροντα. Και αναρωτιέμαι -γιατί το άκουσα από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ- για τα περί κουκουλώματος. Τι ακριβώς είναι αυτό που μας κατηγορούν ότι θα κουκουλώσουμε;» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
«Όποιος έχει στοιχειώδη εμπειρία από νομικά, γνωρίζει ότι στην κύρια ανάκριση διευρύνεται η έρευνα» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε ότι χθες, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ μίλησε για άρον-άρον κλείσιμο της υπόθεσης και έκανε λόγο για ανάγλυφη υποκρισία, αναφέροντας δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που μιλούσαν για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έρευνας και για μακρόσυρτη εισαγγελική έρευνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου