ΤΟΠΙΚΑ

Αυτοψία ΣΕΠΕ στην ΑΓΕΤ

αυτοψία-σεπε-στην-αγετ-435020

Κλιμάκιο επιθεωρητών στο σημείο του εργατικού ατυχήματος

Αυτοψία στο εργοστάσιο Ολυμπος της ΑΓΕΤ στην Αγριά πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΠΕ στο Βόλο μετά το εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ηλεκτρολόγου Γιάννη Βάτσα προχθές το πρωί μέσα στο εργοστάσιο. Η κατάσταση της υγείας του 52χρονου ηλεκτρολόγου που νοσηλεύεται στο Θριάσιο στην Ειδική Μονάδα εγκαυμάτων είναι σταθερή.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το κλιμάκιο των τεχνικών επιθεωρητών του ΣΕΠΕ σύμφωνα με πληροφορίες μετέβη χθες το πρωί στον τόπο του ατυχήματος προκειμένου να προβεί σε έλεγχο για τις συνθήκες που έγινε το εργατικό ατύχημα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ληφθούν καταθέσεις και από άλλους εργαζόμενους και τον προϊστάμενο βάρδιας ενώ κατάθεση θα ληφθεί μόλις θα είναι σε θέση να το κάνει και από τον ίδιο τον τραυματία.

Η διαδικασία συνεχίζεται μετά με τη σύνταξη πορίσματος για τις συνθήκες που σημειώθηκε το ατύχημα προκειμένου τα αποτελέσματα να διαβιβαστούν στις αρμόδιες αρχές εφόσον καταστεί ανάγκη ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία προχώρησε στην άμεση αναγγελία του ατυχήματος στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, η εταιρεία οφείλει να δηλώσει το εργατικό ατύχημα και στο αρμόδιο υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. εντός πέντε (5) ημερών.

Στο μεταξύ σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 52χρονου Γιάννη Βάτσα που νοσηλεύεται στο Θριάσιο από προχθές το μεσημέρι όπου διακομίστηκε από το Νοσοκομείο Βόλου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εγκαύματά του στην Ειδική Μονάδα που λειτουργεί στο συγκεκριμένο θεραπευτήριο.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ως ηλεκτρολόγος βάρδιας ο Γιάννης Βάτσας, πήγε στη διανομή του ρεύματος για να ασφαλίσει ένα μηχάνημα. Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε έκρηξη σε διπλανό μηχάνημα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ηλεκτρικό τόξο και να πάρουν φωτιά τα ρούχα του ηλεκτρολόγου. Παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη διακοπή του ρεύματος και στην κατάσβεση της φωτιάς, ο 52χρονος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού κυρίως στα άκρα και στο θώρακα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου