ΤΟΠΙΚΑ

Καλή αρχή για τη Sky Express ~ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΒΟΛΟ

καλή-αρχή-για-τη-sky-express-εγκαινιαστηκαν-οι-π-435696

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια προς Μυτιλήνη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο

Εγκαινιάστηκε χθες η παρθενική πτήση της Sky Express GQ145 από Μυτιλήνη για Βόλο. Μετά από 57 λεπτά πτήσης στις 12.15 οι δεκαεπτά επιβάτες της SkyExpressβρίσκονταν στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου όπου τους επιφυλάχτηκε θερμή υποδοχή από τους φορείς της Λέσβου και βέβαια της Μαγνησίας. Η επόμενη πτήση στις 12:45 με απώτερο προορισμό το Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας αφού από τις 46 θέσεις καλύφτηκαν οι 31.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Σήμερα, Πέμπτη, το πρόγραμμα της SkyExpress περιλαμβάνει πτήσεις προς Ηράκλειο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου οι αρμόδιοι φορείς εξέφρασαν ικανοποίηση για την έναρξη των αεροπορικών δρομολογίων και ευχήθηκαν η επικοινωνία των δύο περιοχών να διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να συνοδευτεί και με την ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Σμύρνης.

«Πρόκειται για την απαρχή μίας συνεργασίας που εμείς θα στηρίξουμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα. Θεωρούμε ότι Βολιώτες και Θεσσαλοί θα επισκεφτούν τη Λέσβο και το καλοκαίρι και την περίοδο εκτός τουριστικής σεζόν αλλά και το αντίστροφο. Ευχόμαστε στο μέλλον να ανοίξουν και άλλο τα δρομολόγια με επέκταση ακόμη και στην Τουρκία» ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Πάνος Πίτσιος.

Η SkyExpress, είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Θρασύβουλος Καλογρίδης, συνδέει τη Λέσβο με τη Μαγνησία και όλη την Κεντρική Ελλάδα. «Πρέπει και η Λέσβος να στηρίξει αυτή τη γραμμή, αφού σήμερα γίνεται η άρση της απομόνωσης σε μία τεράστια εμπορική δύναμη την Κεντρική Ελλάδα» πρόσθεσε. Ο ίδιος υπενθύμισε το ελληνοτουρκικό Forum που πραγματοποιήθηκε προ δεκαημέρου στη Λέσβο τονίζοντας ότι, κι εκεί συζητήθηκαν πολλά πράγματα για τη σύνδεση Βόλου- Σμύρνης και γι’ αυτό όπως είπε με αφορμή κι αυτή τη σύνδεση πρέπει να τα δούμε πολύ σοβαρά.

Στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού αναφέρθηκε ο υπεύθυνος του γραφείου Τουρισμού του δήμου Λέσβου, Γιώργος Καλλονιάτης, τονίζοντας ότι με τη σύνδεση: «Ενώνουμε τα ιστορικά Μετέωρα με τις ιερές μονές της Μυτιλήνης, του Ταξιάρχη και του Αγίου Ραφαήλ».

Ο εμπορικός μάνατζερ της Εταιρείας, Γιάννης Λιδάκης, σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε την επικοινωνία ως νούμερο ένα εργαλείο στην καθημερινή μας ζωή, ώστε να δημιουργήσουμε κανάλια για να μεταφέρουμε ιδέες, ανθρώπους και προϊόντα.

«Πιστεύω ότι με αυτήν την κίνηση της SkyExpress, η οποία ήταν ένα αποτέλεσμα μίας πολύμηνης συνεργασίας, ερχόμαστε εδώ σήμερα να καλωσορίσουμε τους πρώτους επιβάτες μας από τη Μυτιλήνη και τη Λέσβο σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Ελλάδας στο Βόλο το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, που εξυπηρετεί την Κεντρική Ελλάδα. «Εχει πάρα πολλά μέρη να επισκεφτούμε όχι μόνο για τουρισμό αλλά και για εργασία ή για να μεταφερθούμε από το ένα μέρος στο άλλο. Τι είναι αυτό που μπορεί να μας τραβήξει στη Μυτιλήνη; Είναι ο Μόλυβος, η Παναγιά, ο Ταξιάρχης, οι ομορφιές της, οι παραλίες της όμως μη ξεχνάμε και την εμπορικότητά της. Έχει ένα πολύ δυναμικό Επιμελητήριο που είναι πολύ ζωντανό και το οποίο κυνηγά τις ευκαιρίες έτσι ώστε να δει πως θα αναπτύξει τις εμπορικές σχέσεις και με την περιοχή του αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα».

Το άνοιγμα δρόμων εν μέσω οικονομική κρίσης δημιουργεί τα προαπαιτούμενα για ανάπτυξη, δήλωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη τονίζοντας ότι: «Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για εμάς όταν βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι για να δημιουργήσουμε διαύλους επικοινωνίας».

Κάλεσμα για στήριξη της αεροπορικής γραμμής Μυτιλήνης – Βόλου και το αντίστροφο απηύθυνε στους επαγγελματίες του τουρισμού και τους πολίτες της Μαγνησίας και της Λέσβου η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, Σούλα Μπαρτζιώκα, τονίζοντας ότι ο δήμος θα κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του.

Μία άλλη διάσταση στο «θαρραλέο» όπως το χαρακτήρισε εγχείρημα της σύνδεσης Βόλου – Μυτιλήνης, αυτό της επισκεψιμότητας του επιχειρηματικού κόσμου της Μικράς Ασίας, έδωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

«Η Μυτιλήνη αποτελεί μία από τις πύλες εισόδου για τους Τούρκους επιχειρηματίες και όχι μόνο. Είναι γνωστό ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει άριστες σχέσεις με την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Ευελπιστούμε παρ’ όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν ότι να έχουμε επισκεψιμότητα από τα παράλια της Μικράς Ασίας» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, δήλωσε τη στήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην αεροπορική σύνδεση κι εξέφρασε θερμά συγχαρητήρια για την επίτευξη της σύνδεσης.

Την εκτίμηση ότι η σύνδεση Βόλου – Μυτιλήνης θα έχει ως αποτέλεσμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σμύρνη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα έκανε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Θα υπάρχει σύνδεση και από αέρος και από θάλασσας κάτι που έχουν ανάγκη και οι δύο περιοχές».

Η τουριστική πράκτορας, Θέκλα Καμμένου, δεσμεύτηκε για τη στήριξη του εγχειρήματος από πλευράς επαγγελματιών κι ευχήθηκε στο μέλλον να υπάρξουν απευθείας πτήσεις για Ηράκλειο.

Μεθαύριο Σάββατο το πρόγραμμα της SkyExpressπεριλαμβάνει πτήσεις για Μυτιλήνη και Ηράκλειο και την Κυριακή για Ηράκλειο και Μύκονο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου