ΤΟΠΙΚΑ

Τετράδα ληστών έγινε ζωντανός εφιάλτης ηλικιωμένης στο Φυτόκο

τετράδα-ληστών-έγινε-ζωντανός-εφιάλτ-436718

Αρπαξαν 7.000 ευρώ και τράβηξαν από πάνω της τη βέρα και το μενταγιόν της

Σε μία απομακρυσμένη περιοχή, στην Καλλιθέα Φυτόκου, πίσω από τη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χτύπησε ομάδα τεσσάρων ληστών. Μία ηλικιωμένη γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με ζωντανό εφιάλτη, όταν οι τέσσερις κακοποιοί εισέβαλαν στη μονοκατοικία, όπου διαμένει μόνη της, διακόπτοντας με τρόμο τον ύπνο της.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Τις πρώτες πρωινές ώρες η 87χρονη γυναίκα βρέθηκε κατά πρόσωπο με τους ληστές της. Δεν την χτύπησαν, ωστόσο, την ακινητοποίησαν με βία και με απειλές. Αλλωστε, αδύναμη να αντιδράσει η ηλικιωμένη υπάκουσε στις εντολές των ληστών να παραμείνει ακίνητη. Οι δράστες γνώριζαν ότι και βοήθεια να ζητούσε δύσκολα θα ακούγονταν οι φωνές της στην αραιοκατοικημένη περιοχή. Περιορίστηκαν να την ακινητοποιήσουν και οι υπόλοιποι τρεις να αρχίσουν την αναζήτηση χρημάτων μέσα στο σπίτι.

Δεν τους πήρε πολύ χρόνο να εντοπίσουν το κομπόδεμα της μοναχικής ηλικιωμένης. Αρπαξαν 7.000 ευρώ, ενώ πριν φύγουν τρέχοντας από το σπίτι με τη λεία, τράβηξαν από το λαιμό της γυναίκας το μενταγιόν που φορούσε και έβγαλαν από το χέρι της τη βέρα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έρευνες βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων (4) αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης στο Βόλο.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

«Καρμπόν» με τη ληστεία της Αγριάς

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου «διάβασαν» πίσω από τα πρώτα στοιχεία της ληστείας στο Φυτόκο τη μεθοδολογία που είχαν ακολουθήσει οι ληστές τον περασμένο Απρίλιο, με θύμα 68χρονη στο σπίτι της στον Αγιο Λαυρέντιο Αγριάς. Εκείνη η ληστεία είχε εξιχνιαστεί σε χρόνο μηδέν από την Ασφάλεια Βόλου και οι δράστες έχουν προφυλακιστεί. Κατά συνέπεια αποκλείεται να πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Οι αστυνομικές έρευνες αξιοποιούν κάθε στοιχείο για τον εντοπισμό των ληστών της Φυτόκου. Πάντως, μετά τη ληστεία της Αγριάς μέχρι και χθες δεν έχει μεσολαβήσει άλλη ληστεία σε βάρος μοναχικού ηλικιωμένου ατόμου στη Μαγνησία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου