ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος των εκπτώσεων, αρχή των προσφορών

τέλος-των-εκπτώσεων-αρχή-των-προσφορώ-851206

Ολοκληρώνεται σύμφωνα με το Νόμο το επόμενο Σάββατο 24 Φεβρουαρίου η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας, «θετικά είναι τα μηνύματα της αγοράς για την καταναλωτική κίνηση ιδιαίτερα κατά το πρώτο δεκαήμερο των εκπτώσεων. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι καλύτερα κινήθηκαν τα είδη που κατά την περίοδο της χριστουγεννιάτικης περιόδου δεν πήγαν τόσο καλά σε πωλήσεις π.χ. κλασικό ανδρικό και γυναικείο ντύσιμο. Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι από την αρχή υπήρχαν μεγάλα ποσοστά μείωσης των τιμών. Και την εβδομάδα αυτή αναμένεται να είναι ικανοποιητική η αγοραστική κίνηση, αφού συνήθως στο τέλος των εκπτώσεων τα ποσοστά μείωσης των τιμών αυξάνονται. Άλλωστε επειδή φέτος η περίοδος εορτών του Πάσχα είναι αρκετά νωρίς , είναι μια καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να καλύψουν κάποιες ανάγκες τους σε ιδιαίτερα καλές τιμές.
Από Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου όσοι έμποροι επιθυμούν να κάνουν προσφορές, θα πρέπει να προσέξουν ώστε:
Αυτές να αφορούν συγκεκριμένα προϊόντα ή προϊόντα ορισμένης κατηγορίας.
Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει η ποσότητα των προσφερομένων προϊόντων να ξεπερνά το 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα.
Οι προσφορές δεν μπορεί να υπερβούν τις δέκα συνεχόμενες ημέρες.
Στα προσφερόμενα προϊόντα θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα τιμή σε εμφανή σημεία αλλά και σε όλα τα σημεία που εκτίθενται τα προσφερόμενα προϊόντα.
Η προσφερόμενη τιμή δεν θα πρέπει να είναι κάτω του κόστους αγοράς του προϊόντος.
Νέα προσφορά (του ίδιου προϊόντος), δεν επιτρέπεται, πριν περάσουν 60 μέρες από την προηγούμενη.
Πριν όμως υλοποιηθούν τα παραπάνω, ο υπεύθυνος κάθε εμπορικής επιχείρησης οφείλει να κοινοποιήσει τις προσφορές που προτίθεται να κάνει στον Εμπορικό Σύλλογο Σκενδεράνη 4 (5ος Όροφος) και τη Διεύθυνση Εμπορίου, τουλάχιστον μια ημέρα πριν, προσκομίζοντας κατάσταση με τα προσφερόμενα προϊόντα και αφού προσδιορίσει τη χρονική διάρκεια των Προσφορών.
Σε περίπτωση που οι προσφορές είναι παραπλανητικές, ανακριβείς και δεν συμφωνούν με τις παραπάνω επισημάνσεις, η Διεύθυνση Εμπορίου που διενεργεί ελέγχους στην αγορά, επιβάλλει πρόστιμο. Το πρόστιμο κυμαίνεται από 500 έως 50.000 € και είναι ανάλογο με τη βαρύτητα αλλά και την συχνότητα της παράβασης.
Προσφορές δεν επιτρέπεται να κάνουν τα Εκπτωτικά Καταστήματα (Outlet) και τα Καταστήματα Πώλησης Αποθεμάτων (Stock).»

Πανελλήνια έρευνα για τις εκπτώσεις
Ερευνα με θέμα: «Χρόνος και διάρκεια Χειμερινών και Θερινών Εκπτώσεων» πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Στο πλαίσιο αυτό εστάλη σχετικό ερωτηματολόγιο σ’ όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας και αφέθηκε στη διακριτική ευχέρεια των Συλλόγων ο τρόπος τεκμηρίωσης της άποψης (απόφαση Δ.Σ., επικοινωνία με κάποια μέλη κ.α.).
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου προκειμένου να επιτύχει την όσο δυνατόν αντικειμενικότερη και ευρύτερη άποψη σχετικά με το θέμα, θα διανείμει εντός των επομένων ημερών 150 περίπου ερωτηματολόγια σε μέλη και μη μέλη του Συλλόγου. Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων θα αποσταλούν στην Αθήνα στο Τμήμα Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Ε.Σ.Ε.Ε. προκειμένου να τα επεξεργαστούν και να υπάρξει επιστημονικό αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικό Σύλλογος Βόλου, «οι συνάδελφοι πρέπει να ανταποκριθούν και να συνεργαστούν, ώστε να εκφράσουμε ως Σύλλογος την ευρύτερα αποδεκτή πρόταση των συναδέλφων για την περίοδο των εκπτώσεων.»

Απόκριες – καθαριότητα
Θετικές είναι οι εντυπώσεις για τον αποκριάτικο στολισμό της πόλης από τον Δήμο Βόλου και τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν προκειμένου να δοθεί μια χαρούμενη και εορταστική ατμόσφαιρα στην αγορά, αναφέρει η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.
«Στην κεντρική αγορά όλη αυτή την αποκριάτικη περίοδο υπήρχε στολισμός με πολύχρωμες κορδέλες και ακούγονταν μουσική. Το πρόγραμμα του Δήμου περιλάμβανε την παρουσία ομάδας διασκεδαστών ( κλόουν, ξυλοπόδαροι κ.α.) και διάφορα χορευτικά δρώμενα την Παρασκευή και το Σάββατο το πρωί.
Ευελπιστούμε ότι η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου θα συνεχίσει να είναι αποτελεσματική προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε το καλύτερο για την αγορά μας και την πόλη μας.
Σε μια προσπάθεια για ακόμη καθαρότερη αγορά η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, ετοιμάζουν ενημερωτικά έντυπα που θα διανεμηθούν στα καταστήματα με την προτροπή να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Υπηρεσίας σχετικά με εναπόθεση και συσκευασία των χαρτόκουτων.
Ο Δήμος Βόλου στην προσπάθειά του αυτή θεωρεί αυτονόητη την συνεργασία και την κατανόηση των επιχειρηματιών προκειμένου η αποκομιδή να γίνεται συντονισμένα και αποτελεσματικά.
Ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει τους συναδέλφους εμπόρους να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να αποφευχθεί η ανάγκη επιβολής προστίμων από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου.
Άλλωστε είναι σίγουρο ότι η συνεργασία αυτή θα επιφέρει το κοινό επιθυμητό αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από μια όμορφη και ελκυστική αγορά», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου