ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισαν με νερά αποχέτευσης

πλημμύρισαν-με-νερά-αποχέτευσης-438289

Μαγαζιά στην Ιάσονος λόγω προβλήματος στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Με σκούπες, σφουγγαρίστρες και γενναίες ποσότητες χλωρίνης, έδιναν χθες όλο το πρωί τη μάχη ενάντια στα νερά της αποχέτευσης που εισέβαλλαν στα μαγαζιά τους, καταστηματάρχες της Ιάσονος. Ηταν η πολλοστή φορά που τα νερά από το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ έβρισκαν έξοδο στα δύο διπλανά καταστήματα στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ογλ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και τα όσα τους εξήγησαν εργαζόμενοι στα συνεργεία αποχέτευσης που έχουν γίνει… μόνιμοι επισκέπτες στην περιοχή, στον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ που περνά από την οδό Ιάσονος. Βουλώνει, με αποτέλεσμα να υπερχειλίζει και τα νερά της αποχέτευσης να βρίσκουν έξοδο στα δύο καταστήματα, που την προηγούμενη εβδομάδα μόνο πλημμύρισαν τρεις φορές.

Χθες, επί τέσσερις ώρες, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να δώσουν τη μάχη για να βγάλουν τα νερά της αποχέτευσης από τα καταστήματά τους.

Τα νερά ήταν το… εύκολο μέρος. Η δυσοσμία όμως που πότισε ο χώρος και μάλιστα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είχε αντίκτυπο και στη δουλειά τους. «Χάνουμε την πελατεία μας και το μεροκάματό μας. Χώρια που κινδυνεύουμε να μας καταγγείλουν οι πελάτες μας», ανέφερε η ιδιοκτήτρια του ενός καταστήματος, κ. Ευαγγελία Κατσούρα.

Οπως εξήγησε τους τελευταίους δύο μήνες το πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί. Χθες, το ύψος των νερών που εισέβαλλαν μέσα στο μαγαζί της, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. «Θα το ξαναπάθετε μας είπαν οι εργαζόμενοι στα συνεργεία που ήρθαν για να δουν το πρόβλημα. Είμαστε με τα χέρια δεμένα και χάνουμε την πελατεία μας», ανέφερε η κ. Κατσούρα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου