ΤΟΠΙΚΑ

300 αιτήσεις για 40 θέσεις

300-αιτήσεις-για-40-θέσεις-438375

Εντονη η δυσοσμία από τους κάδους που έχουν να πλυθούν πριν από το Πάσχα

Οκταπλάσιος των θέσεων που ανοίγουν έστω και για δύο μήνες εργασίας, είναι ο αριθμός των αιτήσεων ανέργων, που έσπευσαν να διεκδικήσουν θέση στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Σήμερα, η Υπηρεσία Καθαριότητας είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό, με αποτέλεσμα να έχουν ανασταλεί μια σειρά δράσεων όπως το πλύσιμο των κάδων, η δυσοσμία από τους οποίους έχει γίνει ιδιαίτερα αισθητή τις τελευταίες ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στις 300 περίπου έφθασαν οι αιτήσεις ανέργων που υπέβαλλαν αίτηση προκειμένου να προσληφθούν με συμβάσεις δύο μηνών για να στελεχώσουν την υπηρεσία καθαριότητας.

Η ολοκλήρωση της προθεσμίας κατάθεσης των αιτήσεων, βρήκε την υπηρεσία να προχωρά στην κατάταξη των πινάκων των ενδιαφερομένων με βάση το χρόνο ανεργίας τους. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας και από την ερχόμενη, οι 40 διμηνίτες να αναλάβουν καθήκοντα έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η έλευση των 40 διμηνιτών, αναμένεται να δώσει ανάσα στην αποδεκατισμένη από προσωπικό υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που έχει περιορίσει το έργο της στην αποκομιδή των απορριμμάτων των υλικών ανακύκλωσης κι αυτό με αυτοθυσία του λιγοστού προσωπικού της, ενώ έχει αναστείλει μια σειρά δράσεων όπως είναι το πλύσιμο των κάδων και ο καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων. Χαρακτηριστική είναι η έντονη δυσοσμία τις τελευταίες ημέρες από τους κάδους, που έχουν να πλυθούν πριν από το Πάσχα.

Οι ανάγκες του τομέα Καθαριότητας, χαρακτηρίζονται εκρηκτικές, ιδίως λόγω της θερινής περιόδου οπότε και οι ανάγκες αυξάνονται, εξαιτίας της αύξησης των επισκεπτών, της ανόδου της θερμοκρασίας αλλά και της δημιουργίας περισσότερων εστιών με απορρίμματα.

Ολες οι οργανικές μονάδες της Υπηρεσίας κινούνται οριακά, σε σχέση με το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό τους. Παρ’ όλα αυτά από χθες, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, Νατάσσα Οικονόμου, ξεκίνησε σταδιακά το πλύσιμο των κάδων, με νέα αναδιάρθρωση της υπηρεσίας και μέχρι να αναλάβουν καθήκοντα και οι διμηνίτες που θα ελαφρύνουν έστω και προσωρινά τους μόνιμους εργαζόμενους της υπηρεσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου