ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός για τη 12η νίκη του υποδέχεται σήμερα τον Ναυπακτιακό

ο-ολυμπιακός-για-τη-12η-νίκη-του-υποδέχε-851206

Mε μοναδικό στόχο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα στις 3 μ.μ. στο Στάδιο Βόλου τον Ναυπακτιακό για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής.
Ο Ολυμπιακός θέλει σήμερα την 12η νίκη του και τη 7η στο Βόλο, όπου έχει και 5 ισοπαλίες, απέναντι σε ένα Ναυπακτιακό που εκτός έδρας δεν έχει νίκη παρά μόνο 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ προέρχεται από μεγάλη νίκη έδρας επί του πρωτοπόρου Πιερικού. Ο Ολυμπιακός που βρίσκεται στη 2η θέση με δυο βαθμούς διαφορά από την κορυφή δεν θέλει άλλες απώλειες έδρας καθώς έχει αποδειχθεί ότι θα μπορούσε να ήταν στην κορυφή, αν δεν «πετούσε» πολύτιμους βαθμούς στο Βόλο.
Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει δώσει μέχρι τώρα τα περισσότερα εντός έδρας ματς (έντεκα), σε σχέση με τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα, δίχως ωστόσο να έχει αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα. Έχει χάσει δέκα βαθμούς ως γηπεδούχος, τη στιγμή που ο Πιερικός έχει απολέσει μόλις δύο, ο Θερμαϊκός τέσσερις και η Λαμία επτά.
Στα παιχνίδια που απομένουν έως την λήξη της αγωνιστικής περιόδου οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να δώσουν πέντε ματς στο Βόλο, επτά εκτός έδρας, ενώ θα κάνουν και το ρεπό τους. Ρίχνοντας μια ματιά στο υπόλοιπο πρόγραμμα του πρωταθλήματος θα δούμε πως ο Ολυμπιακός, αν θέλει να ελπίζει στην άνοδο στην Β Εθνική δεν θα πρέπει να έχει καμία βαθμολογική απώλεια στην έδρα του. Και αυτό γιατί θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο Βόλο και τους άλλους τρεις συνδιεκδικητές της ανόδου, κρατώντας την τύχη στα χέρια του. Στην περίπτωση που κερδίσει και τα τρία ντέρμπι θα βρεθεί κοντά στην υλοποίηση του στόχου, από τη στιγμή μάλιστα που θα υπερτερεί ακόμη και σε ισοβαθμία με τον Πιερικό και τη Λαμία (έχει αποσπάσει ισοπαλίες στον πρώτο γύρο). Στο παιχνίδι με τον Θερμαϊκό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 2-0, που είναι και η μοναδική ήττα που έχουν στο πρωτάθλημα.
Βέβαια και τα περισσότερα από τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν θα είναι εύκολα. Αν εξαιρέσουμε την Αναγέννηση Καρδίτσας, το Πολύκαστρο, την Καβάλα και τον Εθνικό Κατερίνης, που θεωρητικά δεν κινδυνεύουν (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Ολυμπιακός θα κερδίσει εύκολα), οι αναμετρήσεις με την Δόξα Δράμας, τον ΠΑΟΝΕ και την Γραβιά θα είναι «φωτιά». Και οι τρεις αυτές ομάδες δίνουν τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού και θα είναι σκληρά «καρύδια» για τους «ερυθρόλευκους».
Πάντως, δύσκολα παιχνίδια έχουν να δώσουν και οι άλλες ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, ενώ πιστεύουμε πως τα ντέρμπι θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος. Ο Πιερικός θα παίξει εκτός έδρας με Ολυμπιακό, Λαμία και εντός με Θερμαϊκό, η Λαμία έχει να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό στο Βόλο και θα υποδεχθεί τον Πιερικό, ενώ ο Θερμαϊκός έχει δύο ντέρμπι εκτός έδρας με Πιερικό και Ολυμπιακό. Δεν βλέπουμε, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει άμεσα η κατάσταση στην κορυφή και μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο, αν και ο Πιερικός, που βρίσκεται δύο βαθμούς μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες και έχει κάνει και το ρεπό του, έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο για την απευθείας άνοδο στην Β Εθνική.
Από το σημερινό ματς κόντρα στο Ναυπακτιακό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Αλέξης Βεργώνης, ενώ ο Κώστας Σταματίου δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ντος Σάντος Μασάντο, καθώς Βραζιλιάνος επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ωμοπλάτη αλλά και του στρατευμένου Ακπαρίδη.
Στον αγώνα με τον Ναυπακτιακό αναμένεται να κάνουν ντεμπούτο οι νεοαποκτηθέντες Μπέντζαμιν Ντοντέμ Σισέι και Τόνι Χατζής σε αντίθεση με τον Παναγιώτη Γκίτση, που ακόμη κρίνεται ανέτοιμος
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Κώστας Σταματίου περιμένει σήμερα η ομάδα να έχει την συμπαράσταση του κόσμου και να αντιμετωπίσει ει με σοβαρότητα το παιγνίδι που χρειάζεται προσοχή και συνεχή προσπάθεια.

Το πρόγραμμα
Το παιχνίδι με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, ενώ η αναμέτρηση με την Λαμία στο Βόλο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως την συγκεκριμένη ημερομηνία θα διεξαχθούν μόνο δύο αγώνες του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής (ο άλλος θα είναι το ντέρμπι Πιερικός-Θερμαϊκός) προκειμένου να συμπεριληφθούν στον έκτακτο διαγωνισμό του δελτίο ΠΡΟΠΟ. Επίσης, Τετάρτη (7/3) θα πραγματοποιηθεί η 25η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής και στους δύο ομίλους, με τους «ερυθρόλευκους» να αγωνίζονται στο Πολύκαστρο με την τοπική ομάδα.

Κάλεσμα από το Austrian Boys Club
Το Austrian Boys Club με ανακοίνωσή του καλεί τα μέλη του και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να δώσουν δυναμικό «παρών» στον σημερινό αγώνα με τον Ναυπακτιακό Αστέρα, βοηθώντας με τις εκδηλώσεις τους τους «ερυθρόλευκους» να φτάσουν στη νίκη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πρέπει να γίνει ο δωδέκατος παίκτης της ομάδας τώρα που το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία και κάθε νίκη είναι σημαντική.

Εκκληση από τους Αργοναύτες
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού “Αργοναύτες” καλεί τα μέλη και όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουν το παρόν στο Στάδιο, ενισχύοντας έτσι την ομάδα στην προσπάθεια να βρεθεί και πάλι ψηλά εκεί που είναι η θέση της…

Ανακοίνωση του ΣΦΕΟΒ
Κάλεσμα στον κόσμο και τα μέλη του εξέδωσε και ο ΣΦΕΟΒ. “Ο ΣΦΕΟΒ για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Ναύπακτο καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της ομάδας να δώσουμε βροντερό παρόν στο γήπεδο ενισχύοντας έτσι τους ποδοσφαιριστές μας. Η μεγάλη αντεπίθεση ξεκινά με στόχο ούτε ένας βαθμός να μη χαθεί στην έδρα μας. Το Στάδιο πρέπει να ξαναζωντανέψει με τους χιλιάδες οπαδούς μας να δημιουργούν μοναδική και καυτή ατμόσφαιρα όπως τα προηγούμενα δυο χρόνια. Το Δ.Σ του ΣΦΕΟΒ θα συνεδριάσει εκτάκτως την επόμενη εβδομάδα για την εκστρατεία στην Καρδίτσα, καθώς και για το μεθεπόμενο παιχνίδι με τη Λαμία στην έδρα μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου