ΤΟΠΙΚΑ

Οι κατηγορίες και η έρευνα

οι-κατηγορίες-και-η-έρευνα-851206

Ο χώρος των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της SIEMENS καλά κρατεί. Μετά την προσπάθεια της Εισαγγελίας να κλείσει τη στρόφιγγα των πληροφοριών με εκείνη την αμφιβόλου αξίας ανακοίνωση ότι «δεν εμπλέκεται κανείς νυν ή πρώην υπουργός», άρχισε η εισροή πληροφοριών από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από τη Γερμανία. Κάτι που αναμενόταν δηλαδή. Δεδομένο ότι ορισμένες φορές η δημοσιογραφική έρευνα προχωράει γρηγορότερα από τη δικαστική διερεύνηση των πραγμάτων. Χωρίς να μπλέκεται η μία στα χωράφια της άλλης. Έτσι ως απολύτως αναμενόμενο μπορεί να χαρακτηρισθεί το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», όπου ο συνήγορος του Γερμανού διαχειριστή των μαύρων ταμείων της SIEMENS δήλωσε ορθά κοφτά ότι οι μίζες της εταιρίας για κόμματα και πολιτικούς στην Ελλάδα ήταν 5.000.000 ευρώ ετησίως!!!
Βεβαίως οι ισχυρισμοί προέρχονται από ανθρώπους που βρίσκονται στα δόκανα της γερμανικής δικαιοσύνης κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τον ελληνικό νομικό πολιτισμό «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Μπορεί να ισχύει η συγκεκριμένη αρχή στην Ελλάδα, δεν ισχύει όμως σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ως γνωστόν το σκάνδαλο της SIEMENS έχει παγκόσμιες διαστάσεις και είναι λογικό εμείς να ενδιαφερόμαστε για τις ελληνικές του πτυχές.
Αν λοιπόν έχει ξεσπάσει τέτοιος σάλος – και δικαίως – για το 1.000.000 ευρώ που παραδέχθηκε ότι έλαβε ο Θόδωρος Τσουκάτος και κλυδωνίζεται συθέμελα το πολιτικό σύστημα, δεν θα πρέπει να διερευνηθούν και οι πελώριες καταγγελίες του μεγάλου Γερμανού ενόχου; Τέλος, το χειρότερο όλων, τι θα συμβεί αν όλα αυτά αποδειχθούν αληθινά;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου