ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιακές ενδυματολογικές προτάσεις…

εντυπωσιακές-ενδυματολογικές-προτάσ-851206

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου απέσπασαν οι δημιουργίες των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, που παρουσιάστηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 28 Ιουνίου, στην παραλία του Βόλου. Η φαντασμαγορική βραδιά όπου κυριάρχησε το ταλέντο των σπουδαστών του τμήματος ενδύματος και κοσμήματος, έκλεισε με αξιώσεις την αυλαία της φετινής χρονιάς. Όπως ανέφερε μάλιστα η πρόεδρος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου κ. Μπαρτζιώκα «η ετήσια επίδειξη μόδας του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου είναι θεσμός για την πόλη του Βόλου. Η βραδιά ανήκει αποκλειστικά στα παιδιά, τους σπουδαστές μας, προκειμένου να δείξουν την δουλειά τους. Είμαστε υπερήφανοι για το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, την πρωτοποριακή παρέμβαση του Δήμου στον χώρο της εκπαίδευσης-κατάρτισης και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη χρονιά το Ιδρυμα «Δεληγεώργη» βραβεύει απόψε επτά αριστούχους σπουδαστές, εκτιμώντας το έργο της Σχολής κι ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιξε η διεθνής Βολιώτισσα Θεοδοσία Τζιβέλι» κατέληξε η πρόεδρος του Δημοτικού ΙΕΚ. Στο πλαίσιο της φαντασμαγορικής βραδιάς, ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αφών Δεληγεώργη» κ. Νίκος Δεληγεώργης, απένειμε, για πρώτη φορά, τα εύσημα σε επτά αριστούχους σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ, τονίζοντας ότι «η συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, πέραν του κοινωνικού τομέα, επεκτείνεται και στο πεδίο του πολιτισμού και της εκπαίδευσης». Τα χρηματικά βραβεία από το Ιδρυμα «Δεληγεώργη» δόθηκαν στους σπουδαστές: Ελένη Καραντενίζη, από το τμήμα κεραμικής, Ελένη Τσαγανού, συντήρηση έργων τέχνης, Μαρία Βιδάλη, κόσμημα, Μιχάλη Χαριωτάκη, γραφικές τέχνες, Σταμουλία Ευθυμίου, διακόσμηση, Ναυσικά Παναγούλα, ένδυμα και Ηλία Καράτσαλο, από το τμήμα φωτογραφίας.
Η δημιουργική φαντασία των σπουδαστών απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου εξελίσσεται, προχωράει και κάθε χρόνο κατακτά με σταθερά βήματα, το πεδίο της προόδου. Η φετινή επίδειξη μόδας, την οποία παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, περιελάμβανε καπέλα στολισμένα με κοσμήματα από το Τμήμα Κοσμήματος και πολύ εντυπωσιακά, κατά γενική ομολογία, ενδύματα, πρωινά και βραδινά, με τη σφραγίδα των σπουδαστών του Τμήματος Ενδύματος, τα οποία χαρακτηρίζονταν από πολύ έντονα χρώματα, πρωτοποριακές γραμμές και οικολογικές πινελιές από υλικά όπως σιζάλ και φύλλα μπανανιάς. Η βραδιά έκλεισε με την ανακοίνωση της υποτροφίας της διεθνούς φήμης Βολιώτισσας Thes Tziveli, η οποία ευχαρίστησε το έμψυχο υλικό του ΔΙΕΚ διότι «της δίνει την ευκαιρία να συμμετέχει στο όνειρο». Η υποτροφία της κ. Thes Tziveli δόθηκε στην Ελένη Καλιώρα, σπουδάστρια στο τμήμα ενδύματος, η οποία δέχτηκε με ενθουσιασμό το χαρμόσυνο νέο.
Η αυλαία της φαντασμαγορικής βραδιάς του Δημοτικού ΙΕΚ έκλεισε με την επισήμανση του δημάρχου Βόλου κ. Βούλγαρη ότι «το μέλλον της πόλης είναι οι νέοι και μέσω της παρουσίας του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, την αρωγή του Ιδρύματος «Δεληγεώργη» και της Thes Tziveli, ανοίγονται δρόμοι επαγγελματικής εξέλιξης στους σπουδαστές». Το θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα των παρισταμένων ήταν η πιο ουσιαστική επιβράβευση του έργου που επιτελείται στο Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, ενώ ο κύκλος των εκδηλώσεων θα κλείσει την Τρίτη 8 Ιουλίου με την εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων σπουδών και επαίνων και για τα δύο έτη σπουδών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στις 20.30.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου