ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Ποια διαφορετικότητα;

ΔΟΝΕΙΤΑΙ ολόκληρη η Ελλάδα από το σκάνδαλο των μιζαδόρων της Ζίμενς και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ούτε που συγκινείται. Να πει, βρε αδερφέ, ότι “αυτή η ποντικομαμή, ο “στρατηγός” τα κανε όλα” (και τα φαγε το κόμμα). Παρά μόνο την ερχόμενη Παρασκευή, λέει, θα μιλήσει στον Πύργο για τη Δημοκρατία και τη Διαφορετικότητα. Του πάει το θέμα, μη μου πείτε. Ιδιαίτερα η Διαφορετικότητα. Διότι και προσωπικά έλεγα. Ρε γαμώτο, γιατί αυτός ο Γιωργάκης να ναι τόσο εμπαθής και να διαγράφει έναν πρώην πρωθυπουργό; Και τώρα μονολογώ. Ναι, ρε γαμώτο(πάλι), γιατί ένας πρώην πρωθυπουργός τόσο τσαχπίνης, να μη σκάει μύτη για να δηλώσει θαρραλέα: “Αϊ χάσου μερμηγκάκι”;
(Κι όμως, έδρεψε… Δάφνες)

Η Αργώ στα πάνω της…

ΤΑ μεγαλεία τους έζησαν χθες στο λιμάνι του Πειραιά, “Αργώ” και Αργοναύτες. Ολοι βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας επίσημης υποδοχής από το Δήμο του μεγάλου λιμανιού, με την παρουσία του υπουργού Δημ. Καμένου, των δημάρχων Πειραιά και Βόλου, και με ταρατατζούμ της δημοτικής μπάντας.
(Ν΄ ακούστε εγκώμια του υπουργού για το “ναύαρχο”. Μια απέραντη θάλασσα ο έπαινος. Ούτε ο αληθινός Ιάσονας να ταν ο Κούρτης…)

“Και μεις μιζεριάζουμε…”

ΑΡΧΗΓΙΚΗ εμφάνιση έκανε χθες ένας “αργοναύτης” -όνομα δεν αποκαλύπτω- αναφερόμενος στα δημοσιεύματα ξένου Τύπου για την “Αργώ”. Μια γερμανική εφημερίδα, δεύτερη σε κυκλοφορία, κάτω από την πρωτοσέλιδη Μέρκελ, είχε χθες την Αργώ και την “εκστρατεία” της. “Και μεις στον τόπο μας, μιζεριάζουμε”, είπε ο “αργοναύτης”.
(Και πού ξέρω, ρε φίλε, αν η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι τόσο αντιπολιτευτική προς τη Μέρκελ, ώστε παραθέτοντάς την με την “Αργώ” να υπαινίσσεται την… ηλικία της;)

Δόντια και Σούρλας

ΘΑ σου το θυμίσω ξεκάθαρα, Γιωργάκη: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες. Κι άλλες φορές δήλωσες και απείλησες με ηρωικές εξόδους και… κατεδαφίσεις, αλλά τζίφος. Ετσι δεν έλεγες και με τα επικίνδυνα “Δόντια” στη Βόλου-Αλυκών; Ότι με μπουλντόζα θα τα ισοπέδωνες, γιατί “σκοτώνουν”;
(Μόνο να τρίζεις δόντια, ξέρεις. Διαφορετικά με όσα μυρίστηκες για τις koufales-των “Δοντιών”, εννοώ- όχι “θα”, αλλ ήδη την είχες κάνει από το κόμμα)

Από πού να με διασφαλίσεις;

Ε, ΔΕ λέει. Εχει και το θράσος του αυτό το περιεχόμενο του κτηματολογίου. Σου γράφει ότι “εξασφαλίζει την περιουσία σου”. Δηλαδή το διαμέρισμα θα το απαγάγει κανείς, θα το φορτώσει και θα το μεταφέρει σ΄ άλλα λιμάνια, σε ξένα μέρη;
(Κύριε Σουφλιά μου, αν λίγη από την πρεμούρα που δείχνεις για το κτηματολόγιο, την έδινες και στον Περιφερειακό του Βόλου, τότε θα παραδεχόμουν ότι είσαι φτυστός ο Τζορτζ Κλούνεϊ).

Ασφαλιστικοί καρχαρίες…

ΤΟ πρώτο κύμα των μεγάλων ξένων ασφαλιστικών εταιριών, ενέσκηψε. Τώρα θα ξεσπάσει το τσουνάμι ακόμη είκοσι και πλέον παρόμοιων εταιριών. Καταπίνουν σαν τα βοτσαλάκια τις μικρής εμβέλειας εταιρίες. Οι νεοεισερχόμενοι στην παραγωγική διαδικασία καλού κακού τρυπώνουν και στην ιδιωτική ασφάλιση για σύνταξη…
(Το ασφαλιστικό, λεβέντες μου. Τι απέγινε το ασφαλιστικό, που ήταν σαν την εκκωφαντική ώρα του γειτονικού μου καμπαναριού; Δηλαδή εφιάλτης. Το στέγνωσε το πλυντήριο της Ζίμενς;)

Αντισταθείτε…

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ μας παρηγορεί το γεγονός ότι δεχθήκαμε τηλεφωνήματα επιδοκιμασίας για όσα σχολιάσαμε κατά της νοοτροπίας του αστικού ΚΤΕΛ. Δηλαδή να καταργεί συγκοινωνιακές γραμμές και να περιφρονεί τους πολίτες. Αυτούς για την εξυπηρέτηση των οποίων επιδοτείται από το κράτος, ουσιαστικά από το λαό, κατά του οποίου το ΚΤΕΛ ασεβεί.
(Το “αντισταθείτε” σας, αγαπητοί πολίτες, είναι ταυτόσημο με το “αντιστεκόμαστε”. Μαζί.)

Συμπτώσεις ΚΤΕΛ

ΟΤΑΝ στο φύλλο του Σαββάτου σχολιαζόταν η περίεργη αντίληψη του προέδρου του αστικού ΚΤΕΛ για την εκμετάλλευση των προνομίων του, παράπλευρα, στη στήλη “Πριν 30 χρόνια” δημοσιευόταν η τότε νομαρχιακή απόφαση με την οποία απορριπτόταν αύξηση της τιμής του εισιτηρίου του τότε αστικού ΚΤΕΛ. Βρε βρε, μικρός που ναι ο χρόνος, κύριε Τρύφων…
(Η υπόμνηση αυτή, πάντως, αφιερωμένη εξαιρετικά στο νομάρχη κ. Απ. Παπατόλια)

Και μαθητών πάθη…

ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν μας έχει συνηθίσει σε γαλαντομίες το αστικό ΚΤΕΛ. Γι αυτό πολύ φοβούμαι, ότι με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, δεν αποκλείεται ο… αποκλεισμός πάλι των μαθητών τεχνικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων, νυν ΕΠΑΛ, από την εκτέλεση ειδικών δρομολογίων, με δωρεάν μεταφορά. Η νέα σχολική χρονιά, κύριε Νομάρχα, δεν αργεί. Θυμηθείτε μόνο τι συνέβη στο τέλος της προηγούμενης με τα βάσανα αυτών των μαθητών εξαιτίας του ΚΤΕΛ.
(Ευχόμαστε να διαψευστούμε. Η υπόμνηση πάντως έχει την αξία της…)

Ο μύθος της προσφοράς…

ΚΑΙ για να ολοκληρώσουμε για σήμερα την αναφορά στο “μύθο προσφοράς του αστικού ΚΤΕΛ”. Είναι η μοναδική “παραγωγική τάξη” που κατέληξε να μην απορροφά κατά κανόνα ανέργους στη δούλεψή της. Οι ίδιοι επιδοτούμενοι από το κράτος ιδιοκτήτες λεωφορείων, απασχολούνται στις γραμμές. Δικαίωμά τους. Μόνο ας μη καμώνεται το αστικό ΚΤΕΛ ότι αποτελεί οργανισμό με κοινωνική προσφορά.
(Πρόκειται για άκρως ατομική κερδοφορία. Θα επανέλθουμε όμως…)

Και στην ουρά της Μαντόνας…

ΔΗΛΩΝΩ αντι-Μαντόνος από τη στιγμή που αντικρίζω εικόνες ατέλειωτης ουράς σε ταμεία προπώλησης εισιτηρίων της συμπρωτεύουσας για τη συναυλία της Μαντόνας στην πρωτεύουσα. Και με ποια κατακεφαλιά; Μέχρι 250 ευρώ τιμή του εισιτηρίου.
(Και ποια η βλακεία μου; Επιμένω να απέχω από ψώνια άνω του ενός ευρώ, όπως για ρύζι λαπά. Έστω και αν μου είναι επειγόντως απαραίτητος. Με καταλαβαίνετε, υποθέτω… )

Ωχ, ωχ…

ΑΠΤΟΗΤΟΣ και ο Θέμος, προσήλθε στον ανακριτή…
(Αγέρ-ΩΧ-ος!)

Δώσατε και… δονητές;

ΜΩΡΕ αυτός ο κ. επικοινωνιακός της Siemens πόσο ανοιχτοχέρικο παιδί, αποδείχθηκε; Κανέναν και από κανένα κόμμα πολιτικό δεν άφησε στο παράπονο. Πλυντήρια, στεγνωτήρια, μέχρι και ηλεκτρονικές Φιλιππινέζες, χάριζε στα χαρισματικά πρόσωπα της πολιτικής…
(Γιατί, ρε κεφάλα, με ρωτάς; Σου είπα ποτέ ότι ο δονητής είναι στεγνωτήριο;)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου