ΤΟΠΙΚΑ

Επτά χρόνια κάθειρξη για ασέλγεια σε ανήλικα κορίτσια

επτά-χρόνια-κάθειρξη-για-ασέλγεια-σε-α-851206

Κάθειρξη επτά ετών επέβαλε την περασμένη Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο) Τρικάλων σε 64χρονο συνταξιούχο ναυτικό από τον Πτελεό, ο οποίος κατηγορούνταν για ασέλγεια έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή σε βάρος δύο ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας 12 ετών.
Η ασέλγεια σε βάρος των δύο ανηλίκων κοριτσιών, σύμφωνα και με στοιχεία της δικογραφίας, φέρεται να διαπράχθηκε τον Μάιο του 2006 και για διάστημα περίπου 10 ημερών, αφού στη συνέχεια αποκαλύφθηκε και ο δράστης συνελήφθη.
Ο συνταξιούχος ναυτικός φέρεται ότι έδινε στις ανήλικες για ένα διάστημα 10 περίπου ημερών 10 ή 20 ευρώ και διάφορα δώρα ευτελούς αξίας, όπως βραχιολάκια και κοχύλια.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε όταν οι γονείς των κοριτσιών διαπίστωσαν πως είχαν χρήματα, χωρίς όμως να γνωρίζουν την πηγή προέλευσής τους. Στην κατοχή μάλιστα των ανηλίκων κοριτσιών, ηλικίας 12 ετών τότε, είχε βρεθεί το ποσό των 70 ευρώ. Ετσι άρχισαν να ρωτούν τις ανήλικες πού βρήκαν τα χρήματα και τα μικροαντικείμενα που έφερναν στο σπίτι και εκείνες αναγκάσθηκαν να ομολογήσουν τι συνέβαινε. Ακολούθησε καταγγελία στην Αστυνομία και η σύλληψη του συνταξιούχου ναυτικού. Οι πληροφορίες προανακριτικά έκαναν λόγο και για ασέλγεια σε βάρος δύο ακόμη ανηλίκων κοριτσιών, κάτι που αναφέρθηκε και στο δικαστήριο, ωστόσο δεν υπήρξαν συγκεκριμένες καταγγελίες και υποβολή μηνύσεων.
Η ακροαματική διαδικασία στα Τρίκαλα απαιτήθηκε να διακοπεί για τρεις περίπου ημέρες, καθώς ο κατηγορούμενους δήλωσε ασθενής και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο.
Απολογούμενος υποστήριξε ότι υπήρξε υπερβολή στις σε βάρος του καταγγελίες, ενώ ανέφερε ότι δεν θυμόταν πολλά από τα όσα έκανε και δεν είχε πλήρη αντίληψη των όσων έκανε. Ακόμη είπε ότι είχε πολλά προβλήματα υγείας και ότι χρειαζόταν ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Ο καταδικαστείς άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως. Η έφεση δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ο καταδικαστείς οδηγήθηκε και πάλι στην φυλακή.
Σημειώνεται ότι ο συνταξιούχος ναυτικός ήταν προφυλακισμένος και λίγους μήνες πριν είχε αποφυλακιστεί με εγγυοδοσία και με περιοριστικούς όρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου