ΤΟΠΙΚΑ

Συνελήφθη μεγαλέμπορος ηρωίνης

συνελήφθη-μεγαλέμπορος-ηρωίνης-851206

Σπουδαία επιτυχία… εκτός έδρας σημείωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι μετά από επιτυχημένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν 22χρονο Αλβανό υπήκοο στη Λάρισα, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης στο Βόλο μέσω μεγαλέμπορων αλλά και από «βαποράκια» που τον επισκέπτονταν στη γείτονα πόλη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από ένα κιλό ηρωίνης, που σε δόσεις ξεπερνούν τις 15.000, 80 περίπου γραμμάρια κοκαΐνης, 11,6 γραμμάρια χασίς καθώς και το ποσό των 2.450 ευρώ, ως προερχόμενα από τη διακίνηση των ναρκωτικών. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, που έχουν κατασχεθεί φέτος.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, μετά τις συνεχείς συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονταν σε υποθέσεις ναρκωτικών, κατάφεραν να πληροφορηθούν το όνομα του ατόμου από τον οποίο γινόταν η προμήθειά τους.
Από την περασμένη εβδομάδα αστυνομικός της υπηρεσίας βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, προκειμένου να αγοράσει ηρωίνη. Τελικά ο 22χρονος έκλεισε το ραντεβού με τους αστυνομικούς σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας και μάλιστα στο ημίχρονο του τελικού του Euro, γνωρίζοντας ότι δεν θα υπήρχε κίνηση στους δρόμους τόσο από πολίτες, όσο και από αστυνομικούς.
Στις 11 περίπου προχθές το βράδυ ο αστυνομικός παρουσιάστηκε στο ραντεβού, έχοντας μαζί του 10.000 ευρώ, ώστε να αγοράσει μισό κιλό ηρωίνης (513 γρ.). Όταν εμφανίστηκε ο 22χρονος και πριν γίνει η αγοραπωλησία, αστυνομικοί που ήταν στημένοι στη γύρω περιοχή, επενέβησαν αστραπιαία και τον συνέλαβαν.
Ο 22χρονος δεν έφερε καμία αντίσταση και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του ανευρέθηκαν 79,2 γρ. κοκαΐνης, 536,5 γρ. ηρωίνης και 11,6 γρ. ακατέργαστης κάνναβης. Οι ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν , καθώς επίσης δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.450 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Κιος, όσο και ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου κ. Γιάννης Τόλιας, ο 22χρονος δεν είχε συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν και εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλος κυκλώματος μεγαλεμπόρων ηρωίνης. Σημειώνεται πως αδελφός του 22χρονου είναι ήδη προφυλακισμένος για εμπορία ναρκωτικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης ήταν «σπασμένες» σε δόσεις και έτοιμες προς πώληση, ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση η άδεια παραμονής του στην χώρα μας είχε αγοραστεί αντί του ποσού των 800 ευρώ.
Ο 22χρονος παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαρίσης, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή Λάρισας.
Τέλος ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας κ. Βασίλης Κιος με χθεσινές του δηλώσεις, αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου για την επιτυχία τους, επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του Ιουνίου υπήρξαν 21 υποθέσεις για ναρκωτικά, όταν στο περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα οι υποθέσεις ήταν μόλις έξι, ζητώντας τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο.

Σύλληψη
Σημειώνεται ότι το Σάββατο το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνελήφθησαν ένας 36χρονος και ένας 30χρονος, κάτοικοι Βόλου, ανεπάγγελτοι, καθώς είχαν στην κατοχή τους δύο νάιλον συσκευασίες ηρωίνης μικτού βάρους (7,3) γρ.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου