ΤΟΠΙΚΑ

«Φρεάτια – παγίδες» για ποδηλάτες ~ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

φρεάτια-παγίδες-για-ποδηλάτες-το-441400

Τραυματίστηκε άσχημα ποδηλάτης, όταν η ρόδα του ποδήλατου σφήνωσε σε φρεάτιο – Το συμβάν σημειώθηκε προχθές, στη διάρκεια της καθιερωμένης ποδηλατοδρομίας

Από θαύμα… γλίτωσε τα χειρότερα προχθές το βράδυ ποδηλάτης του Βόλου, ο οποίος συμμετείχε στις καθιερωμένες ποδηλατοδρομίες της Πέμπτης, όταν η ρόδα του ποδηλάτου του «κόλλησε» μέσα σε φρεάτιο με αποτέλεσμα από την πτώση να χτυπήσει άσχημα στο πρόσωπο. Το συμβάν σημειώθηκε προχθές το βράδυ λίγο μετά τις 10 το βράδυ, λίγο μετά την έναρξη της ποδηλατοδρομίας στην περιοχή Ψαράδικα κοντά στο τελωνείο Βόλου.

Ρεπορτάζ: Αθηνά Τσιργή

Μάλιστα για τα «φρεάτια παγίδες», πρόσφατα ποδηλάτες του Βόλου είχαν επισημάνει το πρόβλημα στη δημοτική αρχή Βόλου, ζητώντας να μεριμνήσουν ώστε να βρεθεί λύση καθώς πολλές φορές είχαν παρατηρηθεί μικροατυχήματα.

Αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, προέτρεπαν μάλιστα τον άτυχο ποδηλάτη να στραφεί ενάντια του Δήμου Βόλου, επισημαίνοντας του πως για αντίστοιχες περιπτώσεις σε χώρες του εξωτερικού, ο παθών αποζημιώνεται.

Το πρόβλημα για τους ποδηλάτες δημιουργείται από το γεγονός -όπως αναφέρουν οι ίδιοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ– ότι έχουν κατασκευαστεί φρεάτια μέσα στους ποδηλατοδρόμους, με αποτέλεσμα όταν οι ρόδες των ποδηλάτων είναι μικρότερες να σφηνώνουν μέσα στις «γρίλιες» του φρεατίου, προκαλώντας την πτώση των αναβατών αλλά και ζημιές στα ποδήλατα.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο ποδηλάτης κ. Αργύρης Μπίρης, με πρόσφατη ανάρτηση στο Siteτου Δήμου Βόλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μια ακόμα φωτογραφία, μιας ακόμα ανωμαλίας σε ποδηλατόδρομο, ακριβώς πριν τα ψαράδικα. Γνωρίζετε μόνο, ότι όταν συμβεί το ατύχημα καθώς και για τις βλάβες που παθαίνουν τα ποδήλατα, κάποτε κάποιοι θα στραφούμε εναντίον του Δήμου. Και η λύση δεν είναι η εξομάλυνση με ξύστρα, δεν επιφέρει το σωστό αποτέλεσμα. Η λύση είναι λίγη άσφαλτος. Φτηνή, απλή στην εφαρμογή, γρήγορη. Οσο για το καπάκι τι να πω; Η «τεχνική» σας υπηρεσία δεν ξέρει ότι ποδήλατα με λίγο πιο στενά λάστιχα, ακόμη και παιδικά, μπορεί να πέσουν στις γρίλιες;».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου