ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Σύνταξη από το ΝΑΤ
Αγρυπνος φρουρός ο δημοτικός σύμβουλος Μιλτιάδης Ζιάκας πάνω στο πλοίο συνοδείας, που παρακολουθεί από μισό με ένα μίλι τις προσπάθειες των κωπηλατών της «Αργούς». Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη, μεταξύ σοβαρού και αστείου, συζητείται στους διαδρόμους του Δημαρχείου μετά το ταξίδι του πλοίου να προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση προς το δημοτικό συμβούλιο χορήγησης ισόβιας σύνταξης από το ΝΑΤ…
Α.Τ.

Χρειάζεται υπουργική
απόφαση
Οπως μας διευκρινίζει φίλος φοροτεχνικός από το Βόλο που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς όλα όσα συμβαίνουν γύρω από το Κτηματολόγιο, «το πρόστιμο για το κτηματόσημο προϋποθέτει την έκδοση υπουργικής απόφασης από το ΥΠΕΧΩΔΕ που δεν έχει εκδοθεί ακόμη». Η διευκρίνιση αναγκαία για να μην τρομοκρατείται ο κόσμος αναφορικά με το πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ που ανακοινώνει το Υπουργείο σε όσους θα υποβάλλουν εκπρόθεσμα, μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, την αίτηση – δήλωση για το Κτηματολόγιο για τα ακίνητα (κτίσματα και οικόπεδα) που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου…
Α.Τ.

«Εχω στοιχεία»
Με έντονο ύφος ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας Ι. Πρίντζος, μετά το τέλος της συνεδρίασης του νομαρχιακού, στάθηκε απέναντι στον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά και του απεύθυνε προειδοποίηση. «Μην αφήνεις υπονοούμενα περί μελετών και κατασκευαστών, γιατί έχω χαρτιά με οικονομικά στοιχεία και θα το μετανιώσεις…», ήταν το μέρος της στιχομυθίας που καταφέραμε να ακούσουμε. Δυστυχώς η απάντηση που έδωσε ο κ. Ξηρακιάς «χάθηκε» στους θορύβους.
Β.Σ.

Πριν τις διακοπές
Αλλες δύο συνεδριάσεις, λόγω των πολλών θεμάτων που έχουν σωρευτεί, θα συγκαλέσει ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου στη διάρκεια του Ιουλίου. Η μία στις 7 και η άλλη στις 16 του μήνα, ώστε για το υπόλοιπο του καλοκαιριού οι νομαρχιακοί σύμβουλοι να κάνουν διακοπές. Θα συναντηθούν πάλι προς το τέλος του Αυγούστου.
Β.Σ.

Ευχές
«Πνίγηκε» στις ανθοδέσμες και τα δώρα χθες το γραφείο του νομάρχη για την ονομαστική του εορτή. Πολλοί ήταν εκείνοι που τον επισκέφθηκαν για να του ευχηθούν από κοντά. Πάντως από όσα ακούγονταν μέχρι τους διαδρόμους, η χθεσινή ημέρα μάλλον μεγάλης έντασης και εκνευρισμού ήταν.
Β.Σ.

Από τις τελευταίες
Στην έναρξη της χθεσινής συνέντευξης Τύπου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού, ο νομάρχης επέλεξε μια ανακοίνωση, η οποία θεώρησε ότι θα… ανακουφίσει τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.
Ήταν μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της φετινής περιόδου, όπως είπε, και αυτό γιατί η ιεράρχηση των γεγονότων από τη ΝΑΜ αφορούσε σε μια σειρά θεμάτων, για τα οποία η ΕΚΠΟΛ ήταν πρωταγωνίστρια μέσα στο καλοκαίρι.
Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ανέφερε ότι εάν δημιουργείται κούραση από τις απανωτές συνεντεύξεις, τότε θα βρουν ευήκοον ους στη Νομαρχία. «Μπορούμε πολύ εύκολα να σας απαλλάξουμε…», είπε.
Β.Σ.

Πρώτα η ΟΚΕ
Την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή με αντικείμενο τη λειτουργία του «Καρφούρ» στο Βόλο. Δέσμευση της νομαρχιακής αρχής, στην οποία έχει ανταποκριθεί με το παραπάνω, έλεγε χθες ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας ερωτηθείς σχετικά, είναι ότι σε όλες τις αλυσίδες των καταστημάτων θα πρέπει να υπάρχουν τα τοπικά προϊόντα και να διασφαλίζονται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου.
Το θέμα θα εισαχθεί μετά σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Β.Σ.

Μεγάλη
συζήτηση
Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο πολυκατάστημα που έρχεται στο Βόλο. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να ακριβολογούμε, τα μεγέθη είναι διαφορετικά. Τα 10 στρέμματα συνολικής επιφάνειας του πολυκαταστήματος που προγραμματίζεται για την οδό Λαρίσης, κατατάσσουν το υπό προγραμματισμό κατάστημα στην πρώτη θέση από πλευράς μεγέθους σε σχέση με όλα τα πολυκαταστήματα που λειτουργούν στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Γι’ αυτό και οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου είναι πιο έντονες. Βλέπουν το τσουνάμι να έρχεται. Εκτίμησή μας είναι ότι τελικώς το πολυκατάστημα θα λειτουργήσει παρά τις αντιδράσεις. Μη ρωτάτε, γιατί θα λειτουργήσει. Έτσι, χωρίς… γιατί.
Χ.Μ

Ενθουσιασμός
και αρχές
Τα σχέδιά του ξεδιπλώνει αύριο ο νέος ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Αναμφίβολα στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι από τους ικανότερους παράγοντες. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα τον προχωρήσει τον Ολυμπιακό. Κατά συνέπεια αντιλαμβανόμαστε και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων της ιστορικής ομάδας του Βόλου. Πάντως συνέντευξη Τύπου μπροστά σε κοινό, και μάλιστα ….ενθουσιασμένο, είναι κομμάτι δύσκολο να γίνει. Αν ήθελε ο κ. Μπέος να μιλήσει στο λαό του Ολυμπιακού Βόλου, θα μπορούσε να τους βγάλει ένα λόγο. Άλλωστε, παρ’ ότι η μία του κερκίδα χρειάζεται πράγματι επισκευή, το στάδιο του Βόλου χωράει 10.000 ανθρώπους. Πολύ περισσότερους δηλαδή από το ξενοδοχείο που θα δοθεί αύριο η συνέντευξη. Άλλωστε η συνέντευξη Τύπου είναι καθαρά και μόνο για τους ανθρώπους του Τύπου. Δεν φαντάζομαι ότι με ιδιαίτερη άνεση οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να θέσουν τα ερωτήματά τους μπροστά στο… ενθουσιασμένο ή και εκστασιασμένο κοινό της ομάδος. Πάντως προλαβαίνει ο κ. Μπέος και οι συνεργάτες του να διοργανώσουν μια συνέντευξη Τύπου για τους δημοσιογράφους και μία συγκέντρωση για τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου. Την ίδια μέρα, ενδεχομένως και στον ίδιο χώρο. Πάντως διαφορετική ώρα. Δύο διαφορετικά πράγματα δηλαδή.
Χ.Μ

Απαντάει επίσης
με συνέντευξη
Για λόγους ισορροπίας και δικαιοσύνης να σημειώσουμε ότι και ο κ. Γιδόπουλος, που έρχεται αύριο στη Νέα Ιωνία, με συνέντευξη Τύπου θα ανοίξει τα χαρτιά του για την ιστορική ομάδα και τη δική του εμπλοκή. Ελπίζουμε να μην έχουν προγραμματίσει και οι δικοί του συνεργάτες παρουσία κοινού. Οι δύο νέοι ισχυροί άντρες του τοπικού ποδοσφαίρου, αν θέλουν να μιλήσουν σε μεγάλα πλήθη, το είπαμε, μπορούν να κανονίσουν συγκεντρώσεις οπαδών των ομάδων τους. Είναι βέβαιο ότι αυτή την εποχή θα συγκεντρώσουν περισσότερο κόσμο απ΄ τους πολιτικούς.
Χ.Μ

Τρικυμία
στο ποτήρι
Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για τη συνοχή της ομάδας της πλειοψηφίας στο Δήμο Βόλου. Διερευνώντας τις αιτίες των συγκρούσεων του τελευταίου καιρού, υπαρκτές και ανύπαρκτες, ένας αντικειμενικός παρατηρητής θα τις αξιολογούσε ως ασήμαντες. Κατά συνέπεια μάλλον τρικυμία στο ποτήρι θυμίζουν παρά φουρτούνα.
Χ.Μ

Οι Βολιώτες
και η δημοσκόπηση
Ως πολύ σημαντική αξιολογήθηκε από πλήθος συμπολιτών η δημοσκόπηση για το Βόλο την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Καθημερινή» και αναδημοσίευσε και ο τοπικός Τύπος σχεδόν στο σύνολό του. Πέραν όλων των άλλων και για να αναφερθούμε στα θετικά συμπεράσματα – να μη μιζεριάζουμε συνεχώς – οι Βολιώτες που απάντησαν στα ερωτήματα της δημοσκόπησης είπαν ότι ζουν σε μια καθαρή και ασφαλή πόλη, η οποία έχει αναπτυξιακές προοπτικές. Αυτά γιατί ορισμένοι για μικροτοπικές σκοπιμότητες προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα. Οι πολίτες όμως ξέρουν και απαντούν.
Χ.Μ

Οι κωπηλάτες
της Αργούς
Ακούμε πολλά και διάφορα για το πλήρωμα της Αργούς. Μόνο για ανταρσία του πληρώματος δεν ακούσαμε μέχρι τώρα. Προχθές Κυριακή είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε στην Άφησσο το μηχανικό Σωτήρη Γιαμάκο, ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος και εκμεταλλευόμενος τον ελλιμενισμό του πλοίου στον Πειραιά ήρθε για μια μέρα στο Βόλο. Ο άνθρωπος μάς μίλησε για μια φοβερή και ανεπανάληπτη εμπειρία και μας έπεισε ότι τα μέλη του πληρώματος όχι μόνο δεν βαρυγκωμούν, αλλά κάθε μέρα σχεδόν… μαλώνουν για το ποιος θα πιάσει πρώτος τα κουπιά. Τέτοια θέληση. Συμπέρασμα του κ. Γιαμάκου ότι εφόσον ξεπεράστηκαν τα πρώτα και απρόβλεπτα εμπόδια του ταξιδιού (π.χ. γέφυρα Χαλκίδας κλπ.) η συνέχεια θα είναι ομαλότερη και σε καμιά περίπτωση, παρά την καθυστέρηση των λίγων ημερών, το ταξίδι δεν έχει βγει έξω από τα αρχικά πλάνα. Αυτά από πρώτο χέρι μάς είπε, αυτά σας μεταφέρουμε.
Χ.Μ

Σοφό
Οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες της Αστυνομίας στον τομέα των ναρκωτικών είναι αποτυχία της κοινωνίας να διαχειριστεί το πρόβλημα. Αυτό επεσήμανε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Βασίλης Κιος σε χθεσινές του δηλώσεις, μετά την μεγάλη επιτυχία του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου να συλλάβουν 22χρονο Αλβανό με πάνω από 15.000 δόσεις ηρωίνης. Και δεν έχει καθόλου άδικο ο κ. Κιος, που ως γνωστόν στο παρελθόν έχει τιμηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την δράση του ενάντια στα ναρκωτικά.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου