ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει η «Μαγνήτων Κιβωτός»

ανοίγει-η-μαγνήτων-κιβωτός-442170

Εκδήλωση στο Συνεδριακό της Μητρόπολης με ομιλητή τον καθηγητή κ. Τάσιο

Η εναρκτήρια εκδήλωση-παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων κιβωτός» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8.30 μμ στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσιάτικα. Η σημερινή εκδήλωση – παρουσίαση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία εξαιτίας της παρουσίας του Ομ. Καθηγητού του Πολυτεχνείου Θεοδόση Π. Τάσιου, ο οποίος, συνηγορώντας στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα, θα αναπτύξει ομιλία με θέμα «Θρησκεία και Τέχνη».

Η εκδήλωση θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Στους σκοπούς, τους στόχους και στον άμεσο προγραμματισμό της «Μαγνήτων Κιβωτός» θα αναφερθεί ο Νίκος Τσούκας και στη συνέχεια ο Οργανωτικός Γραμματέας του φορέα, εκπαιδευτικός και Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου Αλέξανδρος Καπανιάρης θα παρουσιάσει την ψηφιακή ταυτότητα του νέου φορέα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Νίκος Βαραλής.

Οπως επεσήμανε ο κ. Ιγνάτιος, ο νέος φορέας της τοπικής Εκκλησίας θα λειτουργήσει με τη μορφή ΝΠΙΔ και θα εδρεύει στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, σκοπός της παρέμβασης είναι η γνωριμία των πολιτών της Μαγνησίας, με την Ορθόδοξη Ελληνική παράδοση, τον λαϊκό μας πολιτισμό, αλλά και με τις σύγχρονες μορφές Τέχνης και πολιτιστικής έκφρασης. Επιπλέον η συμβολή στη διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος (υλικού και άυλου) της Μαγνησίας, μέσω της επιστημονικής έρευνας, και με τελικό στόχο την διάχυσή του στην κοινωνία, αλλά και η έρευνα, καταγραφή, συλλογή, προβολή και χρήση δεδομένων από τον λαϊκό πολιτισμό, την τοπική ιστορία και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου