ΤΟΠΙΚΑ

Ο καιρός τρελάθηκε!

ο-καιρός-τρελάθηκε-442194

Μετά τον καύσωνα έρχονται …καταιγίδες

Βροχές, καταιγίδες μέχρι και χαλάζι αναμένονται στη Μαγνησία μετά τους 41 βαθμούς που «χτύπησε» ο υδράργυρος προχθές Πέμπτη. Τα παραπάνω προβλέπει η ΕΜΥ (Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία) σε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο αφορά και το Νομό Μαγνησίας. Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα αναμένονται να εκδηλωθούν, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ μέχρι σήμερα Σάββατο τις πρωινές ώρες.

Οι καταιγίδες που πλήττουν τη Βουλγαρία -σύμφωνα με τους μετεωρολόγους- πιθανότατα να επηρεάσουν τη Θεσσαλία και να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυόμενους ανέμους (7 με 8 Μποφόρ) και πιθανόν από χαλαζοπτώσεις.

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, αναψυχής, ταχυπλόων κτλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και ελλιμενισμού αυτών, καθώς επίσης και να μην αποπλεύσουν για οποιοδήποτε λόγο, κατά το χρόνο ισχύος των θυελλωδών ανέμων.

Επίσης παρακαλεί τις Στρατιωτικές αρχές σε περίπτωση εντοπισμού, μέσω των παρατηρητηρίων τους τυχόν περιστατικού στη θαλάσσια περιοχή που εποπτεύουν να ενημερώσουν άμεση την υπηρεσία για ανάληψη ενεργειών και ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού, Ερευνας και Διάσωσης.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αναλυτικά σήμερα Σάββατο στη Μαγνησία, μετά το μεσημέρι αναμένεται σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αναμένονται να «πνέουν» βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή ο καιρός αναμένεται επίσης σχεδόν αίθριος, με τους ανέμους βόρειους ασθενείς και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο σκηνικό του καιρού, φαίνεται πως θα επικρατήσει και τον Ιούλιο καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αναμένονται αστάθειες με τοπικά φαινόμενα και θερμοκρασίες χαμηλότερες του μέσου όρου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου