ΤΟΠΙΚΑ

Ανάσα οι ξένοι τουρίστες, αλλά… ~ ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

ανάσα-οι-ξένοι-τουρίστες-αλλά-υποτο-443236

Οι έμποροι ζητούν τη δρομολόγηση μέσου μεταφοράς ειδικά για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων

Εντονότατο προβληματισμό δημιουργεί στον εμπορικό κλάδο της περιοχής μας η υποτονική κίνηση που παρατηρείται στην τοπική αγορά, οδηγώντας δεκάδες επαγγελματίες σε απόγνωση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων, παρατηρείται κάμψη στην καθημερινή κίνηση, η οποία παρατηρείται κυρίως μετά τις εκλογές, ενώ όπως επισημαίνουν αρκετοί «δυστυχώς δεν υπάρχει ρευστότητα και κυριαρχεί η αβεβαιότητα στον κόσμο» και επιδεινώνεται από το κύμα καύσωνα που έκανε από χθες αισθητή την παρουσία του.

Οι ελπίδες πολλών εναποτίθενται, όπως είναι φυσικό, στην άφιξη των κρουαζιερόπλοιων και τους αλλοδαπούς τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά δυστυχώς δεν επαληθεύονται απόλυτα στην πράξη. «Τα κρουαζιερόπλοια σαφώς βοηθούν, προσφέρουν μια ανάσα, αλλά το σύνολο των αλλοδαπών τουριστών που κινούνται στην τοπική αγορά είναι μικρό, οπότε δεν δίνει την ώθηση που πρέπει» όπως επισημαίνει ο Κώστας Τσέλιος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου-Νέας Ιωνίας. Αναλύοντας το συλλογισμό του, ο κ. Τσέλιος εξηγεί ότι: «Είναι πολύ λίγα τα άτομα για να τονώσουν μια ολόκληρη αγορά, όταν το 50% των επιβατών ενός κρουαζιερόπλοιου κινείται προς Μετέωρα και οι υπόλοιποι προς το Πήλιο κι άλλες περιοχές. Είναι κατανοητό, προσθέτει, ότι το μικρό ποσοστό που παραμένει στο Βόλο, δεν είναι δυνατό να ενισχύσει την τοπική αγορά».

Το σημείο στο οποίο έχουν κατ’ επανάληψη επικεντρωθεί οι έμποροι της περιοχής μας και το έχουν επισημάνει στους αρμόδιους φορείς, είναι η ανάγκη υιοθέτησης ενός μέσου και μιας διαδρομής που θα κατευθύνει τους αλλοδαπούς τουρίστες στην εμπορική αγορά και τα αξιοθέατα του Βόλου. Σύμφωνα με την πρόταση των εμπόρων, θα ήταν πολύ χρήσιμη η δρομολόγηση ενός μέσου μετακίνησης, και στην προκειμένη περίπτωση ένα ανοιχτό τρενάκι, κατ’ αντιστοιχία με ανάλογη πρωτοβουλία που υπάρχει στο Μοναστηράκι της Αθήνας, για την εξυπηρέτηση των αλλοδαπών τουριστών.

«Θα ήταν ιδανικό ένα ανοιχτό τρενάκι, το οποίο θα έλυνε, πιστεύουμε το πρόβλημα», αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Τσέλιος, και προσθέτει «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα μεταφορικό μέσο που θα παραλαμβάνει τους τουρίστες από το σημείο άφιξης και θα τους οδηγεί σε μια καθορισμένη διαδρομή, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της μετακίνησης εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, ενώ παράλληλα θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν την τοπική αγορά, όσοι επιθυμούν να ψωνίσουν».

Σε εποχές δύσκολες, από κάθε άποψη, όπου η ρευστότητα είναι μάλλον ανύπαρκτη, και τα διαθέσιμα χρήματα διατίθενται στοχευμένα, οι επαγγελματίες κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. «Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το κράτος είναι απέναντι κι όχι δίπλα στη μικρή επιχείρηση, την οποία έχουμε την τιμή να εκπροσωπούμε» είναι η θέση που διατυπώνουν οι επαγγελματίες της περιοχής μας δια στόματος του κ. Τσέλιου, τονίζοντας παράλληλα ότι «το μέλλον, κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι αβέβαιο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου