ΤΟΠΙΚΑ

Επιχείρησε να διαφύγει με περιπολικό

επιχείρησε-να-διαφύγει-με-περιπολικό-851206

Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του Καπανδριτίου, συνελήφθη τελικά ο ανθυπαστυνόμος από την Καρδίτσα που είχε νωρίτερα καταφέρει να ξεφύγει με… περιπολικό από μπλόκο της αστυνομίας στα διόδια Αφιδνών.
Ο ανθυπαστυνόμος είχε ένα σοβαρό οικογενειακό επεισόδιο με την σύζυγό του στην Καρδίτσα, μετά το οποίο η γυναίκα έφυγε από το σπίτι και αυτός φέρεται να τηλεφώνησε στην αδελφή της γυναίκας του που μένει στην Αθήνα και απείλησε ότι ερχόταν για να τη σκοτώσει.
Η γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία και στήθηκαν μπλόκα στην εθνική οδό. Ο ανθυπαστυνόμος εντοπίστηκε στο ύψος της Κηφισιάς και του έκαναν σήμα να σταματήσει, αλλά γύρισε πίσω με το αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Λαμία.
Στα διόδια Αφιδνών οι αστυνομικές δυνάμεις τον εγκλώβισαν, αλλά ο αστυνομικός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και κάθισε μέσα, κρατώντας το όπλο του σε εμφανή έξαλλη κατάσταση.
Στο σημείο βρέθηκαν περιπολικά, ασθενοφόρο και διαπραγματευτής, ο οποίος προσπάθησε να πείσει τον ανθυπαστυνόμο να παραδοθεί.
Ο δράστης κρατώντας το πιστόλι του στο χέρι βγήκε από το αυτοκίνητό του και άρχισε να ψάχνει τα σταματημένα αυτοκίνητα να βρει κλειδιά για να φύγει με κάποιο από αυτά. Τελικά, βρήκε ένα περιπολικό που είχε τα κλειδιά στο διακόπτη και έφυγε με αυτό γύρω στις 10:30 προς Λαμία. Δυνάμεις της αστυνομίας με 15 περιπολικά και άνδρες της ΕΚΑΜ τον καταδίωκαν.
Στο ύψος των Καμένων Βούρλων έκανε αναστροφή στο ρεύμα προς Αθήνα και λίγο αργότερα, στις 12:30 περίπου, στο ύψος του Καπανδριτίου, συνελήφθη. Ο δράστης σταμάτησε το περιπολικό, πιθανόν γιατί τελείωσε η βενζίνη, βγήκε απ αυτό με το πιστόλι στο χέρι, αλλά οι άνδρες της ΕΚΑΜ τον πλησίασαν μιλώντας του και στην κατάλληλη ευκαιρία επενέβηκαν και τον συνέλαβαν.
Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Λαμία είχε διακοπεί προσωρινά και σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές ΙΧ αυτοκινήτων. Λίγο μετά τις 11:00 επιτράπηκε και πάλι η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Σε διαθεσιμότητα
Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα έθεσε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας, ο οποίος άφησε τα κλειδιά του περιπολικού πάνω στο διακόπτη. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε και ο ανθυπαστυνόμος.
Παράλληλα, ο αρχηγός της Αστυνομίας, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο, διέταξε έρευνα και σε βάρος των αξιωματικών της Καρδίτσας για τον τρόπο που αντιμετώπισαν μέχρι τώρα την υπόθεση του ανθυπαστυνόμου.
Συγκεκριμένα, ο ανθυπαστυνόμος έχει ιατρικό ιστορικό, που αναφέρει ότι πάσχει από νεύρωση και φοβικό σύνδρομο. Παρ όλα αυτά το 2006 έλαβε ιατρική γνωμάτευση ότι μπορεί να υπηρετεί κανονικά. Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι τον Ιανουάριο εξετάστηκε και πάλι από ψυχίατρο, ο οποίος του έδωσε 30 μέρες αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, η υπηρεσία του δεν κίνησε ως όφειλε αυτεπάγγελτη διαδικασία για να εξετασθεί από την ανώτατη επιτροπή αναρρωτικών αδειών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου