ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις για Siemens

συνεχίζονται-οι-καταθέσεις-για-siemens-851206

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πρώην και νυν υπουργών, στην υπόθεση της Siemens, η Εισαγγελία Πρωτοδικών επισημαίνει ότι από την έρευνα που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτης Αθανασίου δεν έχει προκύψει κανένα τέτοιο στοιχείο.
Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, πρώην και νυν υπουργών στην υπόθεση της Siemens, η Εισαγγελία Πρωτοδικών επισημαίνει ότι από την έρευνα που διενεργεί ο κ. Αθανασίου, δεν έχει προκύψει κανένα τέτοιο στοιχείο.
Ο κ. Αθανασίου εξέτασε χθες ως μάρτυρα το σύμβουλο του εκπροσώπου της εταιρίας Saic στην οποία ανατέθηκε το έργο της εγκατάστασης του συστήματος C4I ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ προθεσμία, για τη Δευτέρα, ζήτησε ο διαχειριστής off shore εταιρείας που φέρεται να διακινούσε παράνομα εμβάσματα..
Ο εισαγγελέας παρέλαβε επίσης υπόμνημα με τις θέσεις του κ. Γιώργου Γενναίου, ο οποίος ήταν πρώην συνεργάτης του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρου Τσουκάτου.
Ο πρώην συνεργάτης του κ. Τσουκάτου, κλήθηκε ως ύποπτος, καθώς φαίνεται ως συνδικαιούχος λογαριασμών προς τους οποίους, σύμφωνα με τον κ. Τσουκάτο μοιράστηκαν το ένα εκατομμύριο μάρκα για να μεταφέρεται τμηματικά στο κομματικό ταμείο.
Ο κ. Γενναίος ανέφερε στο υπόμνημά του υποστηρίζει ότι έκανε διευκόλυνση προς τον κ. Τσουκάτο, για να μεταφερθούν χρήματα από οργανώσεις του κόμματος στο εξωτερικό στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τσουκάτος έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση σήμερα στις 9 το πρωί.
Τη Δευτέρα ο εισαγγελέας έχει καλέσει σε κατάθεση ως υπόπτους δύο χρηματιστές προς τους οποίους κατευθύνθηκαν εμβάσματα από δύο υπεράκτιες εταιρίες που διακινούσαν «μαύρα χρήματα» της Siemens.
Έχει καλέσει επίσης σε συμπληρωματική κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τους δύο εκπροσώπους των δύο προαναφερόμενων υπεράκτιων εταιριών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου