ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΕΛΓΑ για το πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας

ο-ελγα-για-το-πρόγραμμα-χαλαζικής-προσ-445582

Σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών αρχών για την άμεση έναρξη του προγράμματος χαλαζικής προστασίας έχει προβεί το ΕΛΓΑ σύμφωνα με ανακοίνωσή του με στόχο την ταχύτερη έναρξη του προγράμματος χαλαζικής προστασίας.

Αναλυτικά ο ΕΛΓΑ με ανακοίνωση του επισημαίνει: «Είναι φανερό από τα παραπάνω ότι οι υπηρεσίες και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ κάνουν ότι είναι δυνατόν για την ταχύτερη έναρξη του προγράμματος προστασίας από το χαλάζι με εναέρια μέσα, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις σε θέματα νομιμότητας και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Επίσης διαβεβαιώνουμε τους αγρότες ότι οι Υπηρεσίες και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ δίνουν και θα δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες καθημερινό αγώνα για την υπεράσπιση του μόχθου τους και την προστασία του εισοδήματός τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν διάφορες περιοχές της χώρας».

Επίσης αναφέρει ότι ο ανάδοχος του έργου ενώ είχε προσκληθεί να υπογράψει τη σύμβαση έτσι όπως είχε εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε την τροποποίηση της σύμβασης στο τεχνικό και οικονομικό μέρος.

Τέλος στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: «Η Διοίκηση του ΕΛΓΑ τηρώντας τη νομιμότητα και με σκοπό την αποφυγή καθυστερήσεων που θα συνεπαγόταν η τροποποίηση της σύμβασης λόγω ανάγκης νέας έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης στις 12 Ιουνίου 2014 και ζήτησε από τον ανάδοχο να μεριμνήσει για την ετοιμότητα του συστήματος ώστε να παραληφθεί άμεσα από τον ΕΛΓΑ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου