ΤΟΠΙΚΑ

Η Μαγνησία στηρίζει τους Σέρβους

η-μαγνησία-στηρίζει-τους-σέρβους-447721

Μια νταλίκα γέμισε η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε με πρωτοβουλία της Μητρόπολης

Τέσσερις τόνοι τροφίμων και ειδών καθαριότητας καθώς και 60 κυβικά μέτρα ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων είναι ο απολογισμός της ανθρωπιστικής βοήθειας που μεταφέρθηκε χθες με νταλίκα από το Βόλο, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας. Η σημαντική, σε όγκο, ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφερε ο λαός της Μαγνησίας και συγκέντρωσαν οι ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τη φροντίδα των κατά τόπους εφημερίων, εστάλη χθες στον προορισμό της, με τη φροντίδα της τοπικής Εκκλησίας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα διοχετευθεί στις πλημμυροπαθείς πόλεις Ντόμποϊ και Σάματς, της Επισκοπής Ζβόρνια και Τούζλας, Επίσκοπος της οποίας είναι ο Θεοφιλέστατος κ. Χρυσόστομος.

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισέφεραν «σ’ αυτή την εκστρατεία αγάπης της Τοπικής μας Εκκλησίας», όπως τη χαρακτήρισε, και κυρίως τους κληρικούς «που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, κινητοποίησαν τον ευλαβή λαό των ενοριών τους, ο οποίος ακόμα μία φορά απέδειξε τα αισθήματα της αγάπης και της αλληλεγγύης του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες συμπολίτες εθελοντές συνέδραμαν την προσπάθεια διαλογής κατά είδος και συσκευασίας της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Σερβίας, αποδεικνύοντας στην πράξη τη μεγάλη ευαισθησία που χαρακτηρίζει την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η Μητρόπολη Δημητριάδος θα συμμετάσχει παράλληλα και στην προσπάθεια συνδρομής στους πλημμυροπαθείς στη Βάρνα της Βουλγαρίας, μέσα από την ενεργοποίηση της περιοχής Αγιάς, όπου δραστηριοποιείται κληρικός από τη Βουλγαρία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου