ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξαν… δουλειές τα μπουρίνια

ανοιξαν-δουλειές-τα-μπουρίνια-447742

Καθαρισμός του χειμάρρου Κραυσίδωνα από συνεργεία της Π.Ε.

Σε επιχείρηση καθαρισμού του χειμάρρου Κραυσίδωνα προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, για αποφυγή ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων από πιθανά καλοκαιρινά μπουρίνια, γνωστά για τη σφοδρότητα και τις μεγάλες ποσότητες βρόχινου νερού που επιφέρουν.

Από τον Κραυσίδωνα στο ύψος της Σέκερη, έναντι των Πολυτεχνικών Σχολών του Πανεπιστημίου, όπου διεξάγονταν χθες οι εργασίες καθαρισμού, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι στόχος του καθαρισμού είναι η προληπτική και έγκαιρη θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος από κινδύνους πλημμυρικών φαινομένων.

«Οι εργασίες καθαρισμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς προκειμένου να απομακρυνθούν φερτές ύλες, βλάστηση, κορμοί δένδρων από την κοίτη και τις εκβολές του χειμάρρου ώστε να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη ροή του υδάτινου όγκου, που σε μια πιθανή θερινή νεροποντή δύναται να είναι μεγάλος. Αν και με ελάχιστο προσωπικό που έχει απομείνει στις τεχνικές μας υπηρεσίες και μηχανήματα που δεν επαρκούν για γρήγορη κάλυψη των σχετικών αναγκών, εμείς μεριμνούμε υπερβαίνοντας το εύρος των αποκλειστικά δικών μας αρμοδιοτήτων ως προς τον καθαρισμό των χειμάρρων. Θα ακολουθήσει ο καθαρισμός και σε άλλα «επικίνδυνα» σημεία κατά μήκος του Κραυσίδωνα, αλλά και στον Ξηριά κι οπουδήποτε αλλού χρειαστεί», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου