ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές στη Μαγνησία

υψηλός-κίνδυνος-για-πυρκαγιές-στη-μα-851206

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατατάσσει τη Μαγνησία στο «κόκκινο» τη σημερινή ημέρα, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας, που εξέδωσε ανακοίνωση, υποδεικνύοντας μέτρα στους πολίτες για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων.
Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, σιτοκαλαμιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, ρίψη αναμμένων τσιγάρων.
Ειδικότερα οι εκδρομείς καλούνται να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.
Όσοι αντιληφθούν τυχόν εκδήλωση φωτιάς καλούνται να ειδοποιήσουν άμεσα το Κέντρο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.
Πολίτες καλούνται να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Εκτός από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Εκτάκτων Αναγκών σε αυξημένη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι κρατικές υπηρεσίες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου