ΤΟΠΙΚΑ

Αναβολή σεμιναρίων αξιολόγησης υπό το βάρος αντιδράσεων

αναβολή-σεμιναρίων-αξιολόγησης-υπό-τ-448086

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας την «υπαναχώρηση» του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στην αναβολή του σεμιναρίου που είναι προγραμματισμένο για σήμερα, Τετάρτη, με στόχο την επιμόρφωση των Διευθυντών των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας για την αξιολόγηση, προχώρησε χθες με ανακοίνωσή του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η σθεναρή αντίσταση που προέβαλλαν συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, τόσο κατά την πρώτη ημέρα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, όσο και χθες, φαίνεται να οδήγησε στην αναβολή του σεμιναρίου, τουλάχιστον για σήμερα.

Και χθες πολυπληθής ομάδα καθηγητών του νομού, έδωσε αγωνιστικό παρόν έξω από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, στο συγκρότημα Μουρτζούκου, όπου επρόκειτο να συνεχιστεί το επιμορφωτικό σεμινάριο για την αξιολόγηση.

Οπως είναι γνωστό, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων θα κληθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να εφαρμόσουν το μέτρο, προχωρώντας σε αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των σχολείων τους.

Για την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η διαδικασία της αξιολόγησης αποτελεί «παρωδία» που θα οδηγήσει σε χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και σε νέες απολύσεις εκπαιδευτικών. Αγωνιστικά λοιπόν, μπλόκαραν και χθες τα σεμινάρια αξιολόγησης, με στόχο το μέτρο να καταργηθεί στην πράξη.

Λίγο αργότερα, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που επίσης κατά την πρώτη ημέρα, επιχείρησε με κάθε τρόπο να διεξάγει τα σεμινάρια, έβγαλε -υπό το βάρος προφανώς των κινητοποιήσεων- ανακοίνωση αναβολής του προγραμματισμένου για σήμερα -προτελευταίου- σεμιναρίου.

«Νίκη της ΕΛΜΕ ή Δούρειος Ιππος;», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αναβολή των προγραμματισμένων σεμιναρίων δεν αποκλείεται να πρόκειται απλώς για τη γνωστή τακτική «στρίβει δια του αρραβώνος»… Αυτό σημαίνει ότι επίσημα ανακοινώνεται η αναβολή, με στόχο την κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος των συνδικαλιστών, χωρίς να αποκλείεται για τα σεμινάρια που απευθύνονται σε 26 Διευθυντές, να δοθεί ραντεβού σε διαφορετικό χώρο και χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, θα βρίσκεται υπ’ ατμόν για να μπλοκάρει ξανά -αν χρειαστεί- τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου