ΤΟΠΙΚΑ

Νέο «μπλόκο» στην αξιολόγηση από τους καθηγητές της Μαγνησίας

νέο-μπλόκο-στην-αξιολόγηση-από-τους-449236

Οι διευθυντές πήραν τελικώς κωδικούς για να επιμορφωθούν ηλεκτρονικά

Τη γάτα με το ποντίκι… στο κτίριο Μουρτζούκου, «έπαιζαν» χθες, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Διευθυντές και καθηγητές – συνδικαλιστικές της τοπικής ΕΛΜΕ, με φόντο την έναρξη των προγραμματισμένων σεμιναρίων για την αξιολόγηση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Συνδικαλιστές έστησαν «μπλόκο» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το σεμινάριο, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης, επιχείρησε… ντρίμπλα αλλάζοντας τον τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου και προσκαλώντας τους Διευθυντές μέσω SMS στον όγδοο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου και τελικώς δεν έλειψαν οι εντάσεις και τα φραστικά επεισόδια.

Χθες το πρωί, επρόκειτο να ξεκινήσουν τα σεμινάρια για την αξιολόγηση που καλείται να εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα σχολεία, για τους διευθυντές γυμνασίων και λυκείων της χερσαίας Μαγνησίας. Από νωρίς, συνδικαλιστές της τοπικής ΕΛΜΕ, επιχείρησαν να αποτρέψουν τη διεξαγωγή των σεμιναρίων. Απέκλεισαν την είσοδο του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας με πανό, ενώ σχημάτισαν ανθρώπινο… οδόφραγμα για τους διευθυντές σχολικών μονάδων, που επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο.

Βλέποντας το σκηνικό και τον κίνδυνο να αναβληθούν για μία ακόμη φορά τα σεμινάρια για την αξιολόγηση, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, άλλαξε ξαφνικά τον τόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων. Κάλεσε μέσω SMSτους διευθυντές των σχολείων, να ανέβουν στον όγδοο όροφο του κτιρίου Μουρτζούκου, προκειμένου να επιμορφωθούν.

Οι Διευθυντές άρχισαν σταδιακά να ανεβαίνουν στον «πύργο» όπου στεγάζονται τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας, πλην όμως δεν διέφυγαν της προσοχής των συνδικαλιστών. Από τους 26 κληθέντες οι 15 περίπου, έδωσαν το παρόν στο νέο… ραντεβού.

Από πίσω ακολούθησαν καθηγητές, οι οποίοι δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Μπήκαν στην αίθουσα και άρχισε ο καθένας να παίρνει το λόγο και να μιλάει για τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να εφαρμοστεί η αξιολόγηση από το νέο σχολικό έτος στα σχολεία. Η τακτική των καθηγητών, εξόργισε τον κ. Δοδοντσάκη. Ακολούθησε ένταση και φραστικές διαμάχες.

Τελικώς, ο κ. Δοδοντσάκης αναγκάστηκε να δώσει στους διευθυντές τους φακέλους του σεμιναρίου που περιλαμβάνουν το username και το password, προκειμένου να επιμορφωθούν ηλεκτρονικά.

«Οι καθηγητές οφείλουν να παρακολουθούν επιμορφωτικά σεμινάρια και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους προκειμένου να τις μεταλαμπαδεύουν στους μαθητές τους. Οχι όμως σεμινάρια που τους μαθαίνουν πώς να χειραγωγούν, να κατηγοριοποιούν, να διαφεντεύουν και εν τέλει να απολύουν τους συναδέλφους τους», σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, θα συνεχιστούν και σήμερα, αλλά και στις 25 και 26 Ιουνίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες είναι προγραμματισμένα τα σεμινάρια για την αξιολόγηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου