ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά

δημιουργικές-δράσεις-για-παιδιά-449251

Εκδήλωση των τμημάτων ζούμπα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου

Καλοκαιρινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προχθές στην κεντρική πλατεία Νέας Αγχιάλου, με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων των Τμημάτων Ζούμπα και της Δημιουργικής Απασχόλησης του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου.

Ο πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου, Γιώργος Ταβέλης, χαιρετίζοντας μίλησε για την επιτυχία των τμημάτων που βασίστηκε στην άριστη συνεργασία μεταξύ παιδιών, γονιών, εκπαιδευτών, δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα τμήματα ζούμπα με τη συμμετοχή των παιδιών σε χορογραφίες της γυμνάστριας Δωριάνας Δεφαράνα. Η ζούμπα είναι ένας χορός για όλες τις ηλικίες. Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία από αερόμπικ και χορούς.

Ακολούθησαν τα προγράμματα των τμημάτων της δημιουργικής απασχόλησης. Οι εκπαιδευτικοί Νεφέλη Δερδελάκου, δασκάλα και η Θεοδοσία Κουρκουβάτη, νηπιαγωγός, μαζί με τα παιδιά, ηλικίας από 3,5 έως 11 χρονών, παρουσίασαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά ηλικίας 3,5 – 4 χρονών τα οποία χόρεψαν και τραγούδησαν δυο παιδικά καλοκαιρινά τραγούδια. Στη συνέχεια, το τμήμα Προνηπίων και Νηπίων παρουσίασε μια δραματοποίηση με θέμα τις διακοπές στην παραλία. Το Τμήμα των παιδιών Δημοτικού ανέβασε το σύντομο θεατρικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι «Το Νησί των Συναισθημάτων». Τέλος, τα μέλη του Φιλοπρόοδου Συλλόγου χαροποίησαν ιδιαίτερα τα παιδιά μοιράζοντάς τους δώρα και γλυκίσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου