ΤΟΠΙΚΑ

Tι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα…

tι-χες-γιάννη-τι-χα-πάντα-851206

Ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος τη Βουλής Γιώργος Σούρλας επανήλθε χθες στο αγαπημένο του θέμα, που είναι η διαφάνεια της χρηματοδότησης πολιτικών και κομμάτων. Χαρακτήρισε το πόθεν έσχες των πολιτικών διαβλητό και απαράδεκτο, διαπίστωση όμως που δεν συγκίνησε κανέναν.
Άλλωστε τόσα χρόνια οι πολιτικοί κοροϊδεύουν τους δημοσιογράφους κι όλοι μαζί τους Έλληνες πολίτες με τα γνωστά πόθεν… αίσχος, που δημοσιοποιούνται κάθε χρόνο, περιλαμβάνοντας μόνο τα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς να γίνεται λεπτομερής και ακριβής περιγραφή του τρόπου απόκτησής τους. Μεταξύ μας όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια κοροϊδία. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής δεν κάνει τίποτε άλλο από το να επισημαίνει ότι αυτή η κοροϊδία που γνωρίζουμε όλοι μας πρέπει να πάρει ένα τέλος.
Από την άλλη πλευρά σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, το κόμμα του οποίου βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με το σκάνδαλο SIEMENS, ανακοινώνει πρωτοβουλίες και προτάσεις για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή.
Αξιέπαινες οι προσπάθειες και των δύο γνωστών πολιτικών, πλην όμως, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, η συγκεκριμένη συζήτηση κρατάει περισσότερο από 15 χρόνια στη χώρα μας. Από την εποχή του σκανδάλου Κοσκωτά και μετά, η διαφάνεια παραμένει ζητούμενο για την ελληνική πολιτική ζωή.
Ορατές και αόρατες δυνάμεις ακυρώνουν κάθε προσπάθεια, απαξιώνουν θεσμούς και νόμους και εν τέλει τα παραθυράκια μετατρέπονται σε μπαλκονόπορτες της διαφθοράς και της μίζας.
Δεν θα ήταν κακό να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα έχει κλείσει τον κύκλο του, η παθογένειά του είναι ανίατη και χρειάζεται απόσυρση και αντικατάσταση με κάτι καινούριο και υγιές. Όλα τα υπόλοιπα έχουν δοκιμαστεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου