ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρούν οι συζητήσεις για τη σύνδεση Βόλου – Σμύρνης

προχωρούν-οι-συζητήσεις-για-τη-σύνδεσ-450161

Επιβεβαιώθηκε χθες στο ελληνοτουρκικό forum στη Μυτιλήνη για το εμπόριο και τις μεταφορές το ενδιαφέρον τόσο του Επιμελητηρίου Σμύρνης όσο και της ΟΛΒ Α. Ε. να προχωρήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Βόλου – Σμύρνης.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, που συμμετείχε στο forum, είπε: «Η συζήτηση προχωρά και πλέον εξετάζονται διαδικαστικά θέματα.

Υπάρχει διάθεση και από τις δύο πλευρές για την ακτοπλοϊκή σύνδεση. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Το λιμάνι της Σμύρνης είναι από τα ποιο ακριβά σε κατάπλους στη Μεσόγειο. Το κόστος ελλιμενισμού πρέπει να πέσει.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σμύρνης Εκρέμ Ντεμερτάς έκανε σχετικές ενέργειες στο παρελθόν για τα κρουαζιερόπλοια και πέτυχε να γίνει πιο ελκυστικό το κόστος. Θα δούμε».

Εκτός των ανωτέρω τέθηκαν και διαδικαστικά θέματα. «Πρέπει να ξεπεραστούν θέματα όπως είναι η τελωνειακή σύνδεση, η εισαγωγή τροφίμων από χώρα εκτός κοινότητας. Να στηθούν καινούργιοι σταθμοί» είπε ο κ. Αναγνώστου διευκρινίζοντας ότι: «Η συζήτηση αφορούσε στην ανταλλαγή προϊόντων των δύο χωρών και βέβαια τον τουρισμό.

Χρειάζεται νομίζω ένας αγώνας και πρέπει να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση συντονισμένα».

Για το θέμα με τις μεταφορικές εταιρείες της Ιταλίας είναι υπό εξέταση, πρόσθεσε, καθώς ακόμη δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για το εάν συμφέρει οικονομικά την εξυπηρέτηση της νταλίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου