ΤΟΠΙΚΑ

ΑΡΓΩ: Αναμένεται να προσεγγίσει στον Πειραιά

αργω-αναμένεται-να-προσεγγίσει-στον-π-851206

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, αναμένεται να προσεγγίσει σήμερα η Αργώ.
Οι σύγχρονοι Αργοναύτες, μετά από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, κωπηλατώντας χθες προσέγγισαν το Σούνιο.
Η “είσοδος” του καραβιού στη θαλάσσια περιοχή του Σουνίου για όσους την απόλαυσαν ήταν πράγματι μαγευτική.
Η Αργώ ελλιμενίστηκε κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα, συνεχίζοντας το προγραμματισμένο πειραματικό ταξίδι της.
Με καλό άνεμο στα πανιά της ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί από το Μαρμάρι, όπου παρέμενε από το Σάββατο το απόγευμα λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι ισχυροί άνεμοι, που ανέκοψαν για λίγες ημέρες το ταξίδι της «ΑΡΓΟΥΣ», κόπασαν χθες, το καράβι σήκωσε πανί και διανύοντας περίπου 25 μίλια, έφτασε στις 3 το μεσημέρι στο Σούνιο.
Στην είσοδο του όρμου του Σουνίου ωστόσο ένας τοπικός άνεμος δυσχέρανε την προσπάθεια ελλιμενισμού και το πλοίο μόνο με κουπιά κατάφερε να φτάσει και να «δέσει» σε όρμο της περιοχής κοντά στο ξενοδοχείο «Αιγαίο».
Επιπλέον οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν την ώρα εκείνη στην περιοχή, είχαν ως συνέπεια το κατάρτι να μην αντέξει τη δύναμη του αέρα και να υποστεί, ευτυχώς, μικρή ζημιά στην κορυφή του. Η ζημιά αυτή στο κατάρτι δεν προκαλεί προβλήματα αξιοπλοΐας και έτσι αποφασίστηκε η αποκατάστασή της να γίνει στον Πειραιά.
Σήμερα το πρωί, εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, όπως προβλέπεται και από τα δελτία καιρού, η «ΑΡΓΩ» θα ξεκινήσει κανονικά το ταξίδι της με προορισμό το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, όπου ο Δήμος ετοιμάζει θερμή υποδοχή με μεγάλη εκδήλωση.

Αντικαταστάθηκε
το τιμόνι
Στο μεταξύ προχθές το απόγευμα ο καπετάνιος, οι βαθμοφόροι και μέλη του πληρώματος της «ΑΡΓΟΥΣ» μετέβησαν από το Λαύριο, όπου είχε αγκυροβολήσει το συνοδευτικό σκάφος «ΠΗΓΑΣΟΣ», στο Μαρμάρι, προκειμένου να αντικαταστήσουν το τιμόνι του πλοίου, το οποίο είχε σπάσει στη μέση το Σάββατο κατά τη διαδρομή από Ερέτρια προς Μαρμάρι λόγω των ισχυρότατων πιέσεων που δέχθηκε από τους δυνατούς ανέμους και τη θαλασσοταραχή που επικρατούσαν την ημέρα εκείνη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου